on

Ce poti afla printr-o termografie in constructii

16 iunie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dupa cum probabil stiti, certificatul de performanta energetica a cladirilor este obligatoriu din ianuarie 2011. Fara el nu poti sa vinzi sau sa inchiriezi o locuinta, trebuie sa-l prezinti notarului atunci cand legalizezi tranzactia. In schimb, realizarea unei termografii in constructii nu este obligatorie la efectuarea unui audit energetic, dar ea poate oferi cumparatorului informatii deosebit de utile in ceea ce priveste pierderile energetic ale cladirii.

Mai precis, iata ce poti sa afli printr-o termografie in constructii:

Vezi puntile termice. Puntile termice sunt zonele in care pierderile energetice ale cladirii sunt accentuate. De obicei, puntile termice apar in zona teraselor, acoperisurilor si a soclurilor, in zona boiandrugilor, a grinzilor, a stalpilor, precum si la pervazele ferestrelor. Puntile termice favorizeaza formarea condensului, ceea ce duce la aparitia mucegaiului.

Detectezi infiltratiile de apa. De multe ori, apa poate fi un inamic invizibil. Infiltratiile pot afecta structura cladirii, dar si sanatatea locatarilor, prin mucegaiul care se dezvolta in prezenta umiditatii. Deoarece zonele umede au temperaturi diferite de zonele uscate, infiltratiile, chiar daca sunt invizibile, pot fi detectate usor cu ajutorul unei termografii.

Identifici infiltratiile de aer. Acestea apar in dreptul ferestrelor si a usilor, dar si in jurul tevilor care traverseaza cladirea.

Vezi izolatia deficitara. Poate ca blocul in care intentionezi sa cumperi un apartament a fost termoizolat de curand dar, surpriza, a fost folosit polistiren de slaba calitate iar constructorii au facut o treaba de mantuiala. Adevarul este ca nu-ti doresti sa platesti mai mult pentru un apartament care a fost termoizolat necorespunzator, dar o astfel de izolatie deficitara o poti identifica doar daca apelezi la o termografie.

In concluzie, chiar daca nu reprezinta o cheltuiala obligatorie la achizitionarea unei case, realizarea unei termografii a imobilului se poate dovedi o investitie utila.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Gandacul marmorat maron – Cum scapam de daunatorul urat mirositor din casele noastre Gandacul marmorat maron – Cum scapam de daunatorul urat mirositor din casele noastre
Trucuri pentru o curatenie impecabila Trucuri pentru o curatenie impecabila
Combaterea soarecilor si sobolanilor Combaterea soarecilor si sobolanilor
Pesticidele (Partea I): Ce optiuni alternative avem? Pesticidele (Partea I): Ce optiuni alternative avem?
Tu dezinfectezi sau doar cureti pardoselile? Afla care sunt pasii corecti. Tu dezinfectezi sau doar cureti pardoselile? Afla care sunt pasii corecti.
Cat de util este un aspirator robot Cat de util este un aspirator robot

Vezi mai multe articole