Ce se mai cauta pe piata locuintelor noi: Preturi mici, zone semi-centrale si acces la transport - 28 mai 2010

28 mai, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pe piata locuintelor noi cererea inca exista, insa produsele dezvoltatorilor trebuie adaptate la nevoile clientilor, care cauta apartamente ieftine, in zone semi-centrale si cu acces facil la mijloacele de transport in comun, spune Norbert Höckl, vice president strategy in cadrul retelei Coldwell Banker Affiliates of Romania.
 
Astfel, cea mai mare cerere, 40% dintre potentialii cumparatori, este pentru apartamente cu preturi cuprinse intre 60-75.000 euro, fata de anul 2009, cand 45% dintre potentialii cumparatori se orientau spre locuinte cuprinse intre 75-100.000 euro, potrivit datelor prezentate de Coldwell Banker Romania in cadrul SEE Commercial Real Estate Forum, organizat de Europa Property.
 
“Cererea pentru locuinte este inca acolo, problema consta in a oferi produsul potrivit. In perioada 2007-2008, multe dintre proiectele dezvoltatorilor nu au fost adaptate la nevoile romanilor. Acum se cauta apartamente ieftine, in zone semi-centrale si cu acces la transportul public. Cat despre proiectele de la periferia orasului, cu sute de apartamente, este greu de spus ce se va intampla, insa cel mai probabil multi dezvoltatori vor trebui sa isi asume niste pierderi”, a declarat Norbert Höckl (foto), vice president strategy in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.
 
In prezent, stocul total de locuinte din Bucuresti este estimat la 900.000 de unitati locative, dintre care 15.000 de unitati sunt locuinte construite in ultimii cinci ani. In plus, alte 5.000 de locuinte urmeaza a fi livrate in acest an, chiar daca in multe cazuri pot aparea intarzieri.
 
In ceea ce priveste oferta, circa 8.000 de locuinte noi sunt disponibile la vanzare, dintre care 30% (aproximativ 2.400 de unitati) provin de la investitori care au achizitionat masiv in perioada 2007-2008, potrivit datelor Coldwell Banker Romania.
 
"In Bucuresti exista o cerere latenta mare pentru locuinte, dar se transforma doar intr-o mica parte intr-o cerere solvabila, datorita factorilor care influenteaza sumele disponibile pentru achiziti: venituri, valoare cheltuieli curente, rata dobanzii, curs valutar, stabilitate economica si politica, etc. In plus, in viito, pretul de tranzactie va fi dat de datele macroeconomice fudamentale si de puterea de cumparare, si mai putin de entuziasmul si sperantele cumparatorilor", a incheiat Norbert Höckl.
 
Cu noua sucursale lansate pana in prezent, dintre care sase in Bucuresti si trei in tara, in Campulung, Brasov si Piatra Neamt, compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania a raportat pentru anul 2009 o cifra de afaceri de 3,6 milioane de euro.
 
Sursa: Wall street

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Scaderea chiriilor la apartamentele vechi din Bucuresti devine tot mai moderata - 13 mai 2010 Scaderea chiriilor la apartamentele vechi din Bucuresti devine tot mai moderata - 13 mai 2010
Creditele sunt mai scumpe, depozitele mai avantajoase. Dar cum a reactionat populatia? Creditele sunt mai scumpe, depozitele mai avantajoase. Dar cum a reactionat populatia?
Casa pentru doi dolari Casa pentru doi dolari
Modalitati de a conserva petalele de trandafir de la FamousRoses.eu Modalitati de a conserva petalele de trandafir de la FamousRoses.eu
Zeci de case in pericol in Vrancea Zeci de case in pericol in Vrancea
Cum va mariti bugetul iarna Cum va mariti bugetul iarna

Vezi mai multe articole