on

Ce sunt geamurile glisante si de ce ar trebui sa le ai in balcon?

09 octombrie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

În ziua de astăzi, orice lucru are o variantă modernă, îmbunătățită. Același lucru se aplică și în cazul geamurilor. Chiar dacă modelele tradiționale încă sunt prima - și deseori cea mai bună alegere -, există alte tipuri de geamuri care se potrivesc mai bine în anumite situații.

Printre acestea se numără și binecunoscutele geamuri balcon glisante. Acestea au abilitatea de a schimba complet modul în care-ți percepi balconul. Citește în continuare pentru a afla de ce ar trebui să iei în calcul geamurile glisante atunci când îți amenajezi balconul.

 


Ce sunt geamurile glisante?

Geamurile glisante prezintă aceleași caracteristici ca și ușile care poartă același nume. Mai exact, acestea prezintă sisteme speciale cu ajutorul cărora glisează de-a lungul ramei. Astfel, nu se deschide în interior și exterior, ci glisează pe un alt rând din interiorul ramei, în spatele sau în fața panoului de geam din lateral.

 


Evident, geamurile glisante sunt o opțiune modernă. Totuși, acestea nu sunt exploatate la maximum. De exemplu, în mare parte, aceste tipuri de geamuri sunt folosite în balcoanele de dimensiuni mici. În acestea, prezența unui geam deschis ar face dificilă utilizarea balconului.

Pe de altă parte, există tipuri și mai avansate de geamuri glisante pentru balcon. Aceste tipuri speciale pot transforma complet modul în care utilizezi balconul tău.

 


De ce ar trebui să utilizezi geamuri glisante în balcon?

O cameră cu balcon suferă - nivelul de lumină și volumul de aer care ajung în cameră sunt reduse de prezența balconului. Evident, se iau în calcul și geamurile - tocul geamurilor și ramele taie din lumina solară. Apoi, posibilitatea de a deschide un singur geam din toate panourile instalate afectează transferul aerului exterior-interior.

Aici intervin geamurile glisante concepute special pentru balcon. Iată câteva dintre caracteristicile esențiale ale acestora:

● Geamurile glisante pentru balcon sunt concepute pentru a se glisa complet pe toc, apoi fiind depozitate într-o parte laterală, de-a lungul unui perete.

● Astfel, întreg balconul devine un spațiu deschis.

● Dată fiind rama cu profil relativ mic, balconul deschis creat lasă lumina și aerul să pătrundă din plin în balcon.

● Glisarea înainte și înapoi a sistemului este ușoară și nu prezintă dificultăți specifice sau chiar riscuri.

 

geamuri glisante terasa pret


Evident, aceste caracteristici se extind și la geamurile care acoperă întreg peretele. Datorită sistemelor și tehnologiilor noi, o suprafață minimă este acoperită de rama/tocul geamului. Rezultatul este un spațiu care poate deveni complet deschis în orice moment al zilei.

Cu ajutorul unor geamuri balcon glisante poți avea o mini-terasă în propriul apartament oricând dorești acest lucru.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pentru o terasa exterioara, granit sau ardezie? Pentru o terasa exterioara, granit sau ardezie?
Hidroizolatie terasa circulabila Hidroizolatie terasa circulabila
Pregatirea balconului pentru o vara relaxanta Pregatirea balconului pentru o vara relaxanta
Sfaturi pentru un balcon mic…. dar generos Sfaturi pentru un balcon mic…. dar generos
Sfaturi DIY de montare a plasei impotriva insectelor Sfaturi DIY de montare a plasei impotriva insectelor
Mobilier de exterior - de la FAST Mobilier de exterior - de la FAST

Vezi mai multe articole