Polizor unghiular

Ce trebuie sa stii despre polizorul unghiular

03 iunie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Fie ca esti instalator sau mester mai tanar si la inceput de drum, fie ca esti doar un do-it-yourself-er care tine neaparat sa aiba propriul sau polizor unghiular pentru diversele lucrari prin casa si curte, e bine sa fii atent si informat atunci cand iti cumperi aceasta unealta. Iata cateva aspecte pe care este bine sa le ai in vedere.

Un polizor unghiular trebuie sa ofere concomitent trei lucruri: putere maxima, siguranta in utilizare si confort de manevrare. Cu un polizor unghiular poti sa faci doua lucruri:
- Sa tai fier, teava, lemn sau piatra, ceea ce inseamna ca ai nevoie de un disc special pentru taiat si de un polizor cu putere mare;
- Sa slefuiesti sau degrosezi fier, teava, piatra, ciment, ceea ce inseamna ca ai nevoie de un disc special cu smirghel sau perie abraziva si un polizor cu turatie mica.

Sa stii ca exista polizoare cu turatie reglabila, ideale atat pentru taiat la unghi, cat si pentru slefuit. Cand il folosesti trebuie sa fii atent la LED-ul care iti indica daca rotorul s-a incins prea tare, pentru a reduce turatia. Atentie, atat reducerea, cat si marirea turatiei trebuie facute gradual. Nu creste turatia brusc de la minim la maxim si nu o reduce brusc de la maxim la minim, pentru ca risti sa defectezi rotorul.

Fii atent la inscrisurile de pe disc. De exemplu, daca pe disc scrie max. 6.000 turatii, atunci nu-l folosi pe un polizor care dezvolta 10.000 de turatii. Exista riscul ca discul sa se rupa.iar tu sa fii ranit.

Si inca un lucru foarte important: polizorul trebuie pozitionat astfel incat rotatia discului sa impinga materialul curatat spre marginea suprafetei de curatat, nu spre interiorul ei.

Apropo, daca din experienta ta cu polizoare unghiulare ai si alte informatii care crezi ca ar fi utile celorlalti cititori Misiunea Casa, nu ezita sa le povestesti intr-un comentariu.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

mc strumf

30 septembrie, 10:34

Am cumparat un polizor unghiular mic Black& Deker de710w, stiind ca vreau sa fac casa, cam cu un an de zile in urma.
Am slefuit cu el grinzile de la acoperis si e terminat.
Slaba scula

Alte articole

Aspiratoare umed - uscat – ce trebuie sa stii despre ele Aspiratoare umed - uscat – ce trebuie sa stii despre ele
Ciocanul de lipit - Cum sa il alegi Ciocanul de lipit - Cum sa il alegi
Visul oricarei gradini: motocoasa electrica Visul oricarei gradini: motocoasa electrica
Bricolaj la reduceri cu Altex! Bricolaj la reduceri cu Altex!
Cum alegi motocultorul potrivit pentru gradina ta Cum alegi motocultorul potrivit pentru gradina ta
Tot ce trebuie sa stii despre polizoare Tot ce trebuie sa stii despre polizoare

Vezi mai multe articole