on

Alegerea unui disc diamantat potrivit

16 septembrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Betonul, lutul, piatra naturala sau asfaltul pot fi taiate cu usurinta, atata vreme cat se foloseste un disc diamantat. Acelasi disc poate fi folosit pentru slefuire, ascutire si alte operatiuni dificile din domeniul constructiilor, care nu ar putea fi realizate cu niciun alt dispozitiv.

 

Discul diamantat este realizat din otel si acoperit cu diamante realizate sintetic, iar modul de acoperire sau duritatea diamantelor depinde foarte mult de modul in care urmeaza sa fie folosit discul.

 

In functie de scopul pe care il are, discul poate fi folosit cu ajutorul unui flex, al unui polizor sau a altui dispozitiv si necesita o atentie sporita la utilizare.

 

De asemenea, pentru o eficienta sporita este nevoie de alegerea discului in functie de mai multe criterii.

 

Criterii pentru alegerea celui mai bun disc diamantat 

 

1. Tipul de taiere. Se poate opta pentru doua tipuri de taiere: umeda si uscata. Discurile folosite pentru taierea umeda se racesc cu ajutorul apei si taie foarte bine materiale foarte dure. Discurile folosite pentru taierea uscata se racesc cu ajutorul unor orificii care atrag aerul in timpul rotirii. In general, taierea umeda se foloseste pentru materiale dure si taieturi adanci, iar taierea uscata pentru taieturi cu adancimi reduse.

 

2. Structura sectiunii diamantate. Nu toate discurile diamantate sunt la fel. Pozitionarea diamantelor poate sa difere, in functie de nevoia de taiere. Pentru taierile de precizie, discurile au un segment diamantat continuu, care lasa o urma foarte fina, insa nu functioneaza la viteze foarte mari de rotatie. Pentru taieri puternice si rapide, discurile au un segment diamantat intrerupt. Taierea este foarte rapida, insa taietura nu este extrem de aspectuoasa.

 

3. Materialul care urmeaza a fi taiat. Discurile diamantate sunt construite in asa fel incat sa fie eficiente doar pentru anumite tipuri de materiale. Pentru taierea tiglei, a caramizii sau a altor materiale abrazive, este bine sa optezi pentru discuri diamantate segmentate. Pentru gresie, in schimb, este nevoie de o precizie mai mare a particulelor, in asa fel incat taietura sa fie cat mai fina.

 

4. Grosimea de taiere. In general, valoarea grosimii de taiere este precizata in specificatiile discului. Discurile cu taiere uscata ating adancimi de maximi 10 mm. Tocmai de aceea, pentru taieturi in materiale mai groase este bine sa se aleaga discurile cu taiere umeda.

 

De asemenea, conteaza modul in care urmeaza sa fie folosit discul, forma acestuia (poate fi cilindric, sub forma de cupa sau sub forma de roata si granulatia diamantelor).

 

Atunci cand folosesti un disc diamantat, pe langa achizitia discului potrivit trebuie sa ai in vedere si folosirea corecta a lui. Fixeaza-l corect in functie de pasii detaliati in manualul dispozitivului pe care il montezi si manevreaza-l cu grija.

 

In principiu, inainte de a incepe taierea trebuie sa delimitezi zona. Dupa ce incepi taierea nu forta, ci doar ghideaza aparatul in directia corecta de taiere. Fortarea sau presiunea mult prea mare aplicata pe disc poate sa supraincalzeasca lama si chiar sa sparga materialul taiat.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce trebuie sa stii despre polizorul unghiular Ce trebuie sa stii despre polizorul unghiular
Inscrie-te la Taiwan Smart Factory Solutions Online Presentation & Meeting Inscrie-te la Taiwan Smart Factory Solutions Online Presentation & Meeting
Ciocane rotopercutoare Ciocane rotopercutoare
Dotari necesare pentru o firma specializata in prelucrare fier beton Dotari necesare pentru o firma specializata in prelucrare fier beton
Vine sau nu vine furtuna? Cum a fost miercuri in cortul DeWALT de la Yalco Vine sau nu vine furtuna? Cum a fost miercuri in cortul DeWALT de la Yalco
Tipuri de nivele laser si cum stii de care ai nevoie Tipuri de nivele laser si cum stii de care ai nevoie

Vezi mai multe articole