on

Cea mai mica centrala murala din Romania o gasesti la Avi Compact

28 aprilie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Avi Compact, de 14 ani cel mai important distribuitor al produselor Daikin in Romania, are in portofoliu centralele termice de la Daikin.

Avand ca obiectiv dezvoltarea pe piata sistemelor destinate incalzirii si producerii de apa calda menajara, Daikin, liderul mondial in domeniul aerului conditionat, a inclus incepand cu 2018 in portofoliul de produse prima centrala termica murala in condensare. Conceputa si proiectata in totalitate de producatorul japonez, aceasta imbina tehnologia moderna de condensare, controlul inteligent si design-ul contemporan pentru a asigura incalzire si apa calda menajera in cel mai eficient si fiabil mod.

Centrala Daikin este in acest moment o alternativa eficienta si avantajoasa, atat pentru clientii finali cat si pentru instalatori,reprezentand alegerea ideala daca esti in cautarea unei solutii mai eficienta din punct de vedere energetic si totodata mai putin costisitoare. 

Noua centrala termica de la Daikin este disponibila in doua variante constructive: modelul Daikin D2CND pentru incalzirea spatiului si producerea directa a apei calde menajere, disponibil la puterile de 24, 28 si 35 kW sau modelul Daikin D2TND, destinat doar incalzirii spatiului, la care apa calda menajera se se obtine utilizand un boiler extern si avand capacitati intre 12 si 35 kW. Racordarea la un boiler extern asigura o rezerva de apa calda si se recomanda atunci cand exista mai multi consumatori, fiind o solutie potrivita pentru spatiile mai mari.

Noua centrala termica pe gaz in condensare are un design atractiv si performanta fiabila. Greutatea de 27 kg., dimensiunile de doar 400 (l) x 256 (a) x 590 (i) mm si suprafata de 0,23 m² ocupata pe perete de modelul cu capacitate de 24 kW o claseaza ca fiind cea mai mica centrala termica murala din Romania, integrandu-se perfect chiar si in cele mai restranse spatii. Panoul frontal cu design unic si interfata moderna cu tehnologie avansata sunt extrem de usor de utilizat. In plus, amprenta redusa si conexiunile usoare asigura instalarea, utilizarea si intretinerea facila, toate componentele fiind accesibile prin panoul frontal.

 

Centrala Daikin pe gaz in condensare a fost premiata la doua dintre cele mai mari si prestigioase competitii de design din lume, obtinand premiile Design IF 2018 si Reddot Product Design Award 2018.

Proiectata ca o solutie de incalzire mai eficienta si mai putin costisitoare, noua centrala termica utilizeaza tehnologiile Daikin de ultima generatie pentru a garanta utilizatorilor cele mai ridicate niveluri ale confortului, eficientei energetice si fiabilitatii. In plus, pentru a se preta mai multor tipuri de aplicatii, Daikin a pus accent pe functionarea silentioasa, asigurata de insonorizarea panourilor laterale si de domeniul larg de modulare a ventilatorului, functionand la un nivel de putere sonora de doar 39 db(A).

Odata cu lansarea noii centrale, Daikin prezinta pentru prima data si Daikin Eye, un element integrat care monitorizeaza starea de functionarea a centralei termice si care se va regasi si pe alte echipamente din portofoliul de produse destinate incalzirii.

Pentru a raspunde cerintelor moderne, centrala termica Daikin poate fi controlata facil de pe telefon sau tableta, prin intermediul aplicatiei Daikin Online Control Heating. Ca si in cazul celorlalte produse Daikin, aplicatia permite controlul si programarea temperaturii si a apei calde menajare, precum si monitorizarea starii de functionare. Astfel, prin folosirea aplicatiei Daikin Online Control Heating se poate crea, cu usurinta, un climat interior confortabil, in orice moment.

Integrarea optionala a unui adaptor LAN permite clientilor integrarea intr-un sistem bms.

 

Cele mai importante criterii de alegere a centralei termice

Centrala termica se dimensioneaza, ca si capacitate, in functie de necesarul de caldura al spatiului ce urmeaza sa fie incalzit.

- 24 kw este alegerea ideala pentru aproximativ 160 mp (necesarul de caldura depinde de marimea suprafetei vitrate, izolatia peretilor, calitatea ferestrelor);

-28 kw pentru  aproximativ 185 mp.

-35 kw pentru  aproximativ 230 mp.

Confort. Centralele termice de la Daikin asigura un debit continuu de apa de 11,3 l/min, find superioare echipamentelor similare existente pe piata.

Eficienta energetica. Centrala Daikin este prevazuta cu un sistem de control ce asigura obtinerea unui proces de ardere eficient reducand astfel impactul negativ asupra mediului. Spre deosebire de centralele traditionale, care pierd energie odata cu procesul de evacuare a gazelor arse, centrala termica in condensare valorifica aceasta energie, avand un randament energetic cu cel putin 15% mai ridicat. Datorita tehnologiei condensarii, centrala Daikin are cel mai bun randament, de cca. 109%, atunci cand functioneaza in regim de temperatura redus (50°C/30°C).

Nivel de zgomot redus in functionare. Centrala termica Daikin are un nivel de zgomot de maxim 49 db, Ca si termen de comparatie, puterea sonora la o discutie in soapta este de 39 db.

Posibilitatea monitorizarii si a controlului de la distanta. Centrala Daikin poate fi controlata de la distanta cu ajutorul aplicatiei Daikin Online Controller si de asemenea se poate monitoriza si consumul de gaze.

Garantia produsului. Daikin ofera 3 ani de zile si pentru centralele termice.

Design-ul.  Centrala a primit premiul red dot award pentru design in 2018.

Interfata usor de utilizat. Centrala Daikin are afisaj led, combinand tehnologia avansata si design-ul intuitiv. La centrala Daikin totul a fost simplificat. Utilizatorul trebuie sa fie atent doar la „Daikin Eye”. Daca acesta este albastru, nu sunt probleme. Daca este rosu, este nevoie de o verificare de intretinere

Sisteme de siguranta: anti-blocare pompa, anti-blocare vana cu 3 cai, Control ionizare, Protectie inghet,

 

Cele mai importante criterii de exploatare:

Instalarea trebuie obligatoriu sa fie facuta de catre personal autorizat. Specialistii in montaj respecta reglementarile si normele in vigoare.

Alegerea spatiului de instalare se va face prin asigurarea spatiului minim de deservire.

Este, de asemenea importanta, asigurarea calitatii adecvate a alimentarii cu apa, ce va fi conectata la centrala termica, pentru a ajuta centrala sa functioneze cat mai mult timp.

De asemenea, recomadam ca mentenanta sa se face anual, inainte de sezonul rece. O data la doi ani se face verificarea tehnica periodica ISCIR, conform reglementarilor in vigoare.

Asa ca profita de perioada de izolare, facand planuri pentru casa ta.

Mai multe detalii pe https://www.avicompactonline.ro/

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pareri PEFOC - cum prevenim functionarea deficitara a unui cos de fum? Pareri PEFOC - cum prevenim functionarea deficitara a unui cos de fum?
Centrala termica din dulap Centrala termica din dulap
Beneficiile folosirii unui termostat de ambient Beneficiile folosirii unui termostat de ambient
Cum a evoluat compania Viessmann de la începuturi și până în prezent? Cum a evoluat compania Viessmann de la începuturi și până în prezent?
Centrala termica – Profesionistii vorbesc despre 5 riscuri ale unei revizii efectuate in mod neprofesionist Centrala termica – Profesionistii vorbesc despre 5 riscuri ale unei revizii efectuate in mod neprofesionist
Incalzirea la urmatorul nivel: control si confort cu sistemele de incalzire furnizate de Avi Compact Incalzirea la urmatorul nivel: control si confort cu sistemele de incalzire furnizate de Avi Compact

Vezi mai multe articole