on

Economiseste energie si bani cu robinetul termostat, solutia inteligenta pentru calorifere

08 aprilie, 2024

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Deși sunt elemente adiționale, care, la prima vedere, nu par că ar contribui substanțial la eficientizarea sistemului de încălzire, robineții termostat sunt, de fapt, foarte importanți într-o astfel de instalație.

termostat

 

Un robinet termostat este o piesă care asigură o funcționare optimă a sistemului de încălzire din locuință, alături de multe alte elemente adiționale: aerisitoare, chei pentru aerisitoare, seturi de suporți pentru calorifer. Află din acest articol despre importanța acestor robineți și ce modele să alegi pentru a te bucura la maximum de beneficiile lor.

 

Ce rol are robinetul termostat

Robinetul termostat este un dispozitiv de mici dimensiuni care este utilizat în sistemele de încălzire centralizată pentru a regla temperatura din încăperi și pentru a economisi energie. Se montează pe fiecare radiator al sistemului de încălzire, iar principiul său de funcționare este de a regla automat debitul de apă caldă care trece prin calorifer.

Așadar, rolul unui robinet termostat este de a menține o temperatură confortabilă în încăpere, prin reglarea fluxului de apă. Atunci când temperatura este mai scăzută, robinetul deschide circuitul de apă către radiator, permițând astfel să se reverse mai multă căldură în încăpere. De asemenea, când temperatura ajunge la nivelul dorit sau este mai ridicată decât setarea, robinetul închide treptat circuitul de apă, contribuind la reducerea temperaturii ambientale.

Montarea acestor robineți se face, de regulă, pe partea superioară a caloriferului, de-a lungul conductei de alimentare cu apă. Ei se conectează la un element de control care măsoară temperatura din încăpere, pentru a se regla în funcție de acesta.

 

De câte tipuri este robinetul termostat

Sunt două tipuri principale de robineți termostat, și anume:

Robinet termostatic de colț

Un robinet termostatic de colț MF ½ este conceput pentru a regla temperatura în încăperi prin reglarea fluxului de apă către calorifer. După cum arată și numele său. se montează în colțul radiatorului și oferă un control precis asupra temperaturii. Astfel, te ajută să sporești eficiența sistemului de încălzire și să economisești energie și bani.

Robinet pentru tur și retur

Există și robineți de tip colț pentru tur și retur. Pe aceștia poate fi montat un cap termostatic cu mai multe trepte. Acești robineți au rolul de a regla fluxul de apă caldă atât pe circuitul de tur, cât și pe cel de retur. În acest mod, ei permit ajustarea temperaturii în încăperi potrivit preferințelor tale și asigură un confort termic optim.

 

Alege robineții de calitate de la Utilul!

Pentru a te bucura de beneficiile acestor robineți termostat, este recomandat să alegi produse de calitate. În oferta Utilul se află atât robineți individuali, cât și seturi de robineți cu cap termostatic. Acestea sunt câteva dintre opțiunile pe care le poți avea în vedere pentru sistemul tău de încălzire:

● Set robineți radiator colțar ½ cu cap termostatic Conrad

Setul este compus din doi robineți: un robinet retur colțar ½ și un robinet termostat tur colțar ½, care se pot conecta la o țeavă de cupru. Setul mai conține și un cap termostatic cu 6 trepte (8, 12, 16, 20, 24, 28 grade Celsius). Elementele sunt cromate și suportă o presiune de maximum 10 bari și o temperatură de cel mult 110 grade Celsius.

● Set robineți calorifer tur + retur ½ și cap termostat Kann

Prevăzut cu un robinet tur termostat ½, un robinet retur ½ și un cap termostat Kann cu 5+1 trepte de reglaj, acest set este proiectat conform standardului EN 215-1 și controlează volumul căldurii din cameră astfel încât să fie un echilibru între căldura degajată de radiator și cea necesară în încăpere. Robineții sunt din bronz, astfel că sunt rezistenți la coroziune și au o durată de viață ridicată.

● Set robineți calorifer tur + retur ½ + cap termostat S Imi Heimeier

Este de asemenea o soluție pentru controlul individual al temperaturii în camerele unde sursele de încălzire sunt radiatoare sau convectoare. Capul termostat Imi Heimeier model S oferă o reglare precisă, într-un interval între 6 și 28 de grade Celsius, având în plus și o protecție împotriva înghețului și un senzor cu lichid pentru reglarea exactă. Produsele sunt confecționate din alamă și permit un control eficient al temperaturii, precum și o funcționare fiabilă în timp.

 

Prin capacitatea lor de a regla temperatura în funcție de nevoi, acești robineți permit utilizatorilor să optimizeze consumul de energie termică. Astfel, este evitată încălzirea inutilă, iar costurile lunare pentru încălzire se reduc.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce trebuie sa stii despre pompele de caldura? De ce sa alegi produsele Termocasa? Ce trebuie sa stii despre pompele de caldura? De ce sa alegi produsele Termocasa?
Cititorii ne recomanda: Incalzirea cu stiuleti de porumb Cititorii ne recomanda: Incalzirea cu stiuleti de porumb
Detalii tehnice ale incaperii in care se instaleaza centrala cu tiraj natural Detalii tehnice ale incaperii in care se instaleaza centrala cu tiraj natural
Bucura-te de atmosfera unui semineu autentic la pret de chilipir! Bucura-te de atmosfera unui semineu autentic la pret de chilipir!
Sisteme de incalzire Sisteme de incalzire
Utilizarea robinetelor termostatice Utilizarea robinetelor termostatice

Vezi mai multe articole