on

Cele mai frecvente probleme ale gazonului

29 august, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Vara este aproape pe sfarsite, cu toate acestea inca te mai poti bucura de senzatia unica pe care ti-o ofera mersul descult pe iarba. Dar un gazon impecabil necesita si o ingrijire periodica. Si cu toate ca tu ti-ai dori ca el sa fie mereu verde si impecabil, uneori mai apar si probleme.

Cele mai frecvente probleme ale gazonului sunt: petele, decolorarea, buruienile si ciupercile. Cu ce situatii se confrunta forumistii nostri si ce solutii primesc? Te invitam sa citesti in continuare.

Mboncalo: Am avut si eu ocazia/placerea sa insamantez un teren cu gazon si cum este obisnuit, nu a iesit chiar cum imi planuiam eu, desi am folosit seminte de calitate (Turfline soare, sport, umbra). In spate a iesit cum imi doream, doar in zona mai umbrita din partea terasei si in rest sunt portiuni aproape goale. In fata, unde soarele sta cel mai mult a iesit si mai putin. Vreau sa precizez ca am insamantat de 3 ori, azi o sa tund prima data. Iarba o ud cu sistemul de irigare automatizata, de 3 ori in 24 de ore, 4 dimineata, 9:30 dimineata si 19:30 seara.

Initial terenul a fost argilos, crapa foarte mult, dar am adaugat peste un strat de nisip plus un strat de gunoi de grajd. Aveti idee de ce nu a iesit aproape deloc in acele portiuni din fotografii si in fata aproape deloc peste tot?

Specialistul MC: La primavara iarba o sa fie cu mult mai deasa. Cu rabdare o sa aveti un gazon frumos si uniform.

Radu_Galusca: Revin dupa intretinerea de primavara. Am adaugat substrat de gazon peste gazonul existent plus suprainsamantare. Ultima fertilizare a fost facuta acum 2 saptamani cu Everris Landscaper Pro stress control respectand dozajul. Dupa 2 saptamani au inceput sa imi apara niste pete. Exista posibilitatea sa fie de la fertilizator sau are vreo boala gazonul. Va multumesc!

Specialistul MC: Gazonul este afectat de o ciuperca ori solutia de fertilizare folosita este prea tare.

 

Citeste si: Activitati de intretinere a gazonului

PopIonica: La o zi dupa ce am tuns iarba pe gazon era un fel de puf, m-am gandit ca este iarba taiata care a ramas pe gazon, cand m-am apropiat, de fapt, erau varfurile ierbii. Care credeti ca ar putea fi cauza? (cutitul masinii de tuns a fost ascutit in urma cu aproximativ 10-12 tunderi, totusi m-am uitat la cutitul masinii si parca a fugit putin de pe acei 2 bumbi de ghidaj, aceia fiind rosii).

O alta problema este ca in unele zone gazonul a inceput sa ingalbeneasca...de fapt mai bine zis s-a uscat total pe o zona cat 2 - 3 palme, ce ar trebui sa fac?

Specialistul MC: Cred ca nu prea taie cutitul masinii de tuns iarba, parca doar rupe firul de iarba. Atasati o imagine cu masina de tuns rasturnata intr-o parte. Unde iarba s-a uscat greblati iarba uscata si reinsamantati. Nu uitati ca dupa ce tundeti iarba sa udati suprafata temeinic.

Gasesti intreaga conversatie aici! De asemenea, asteptam si intrebarile tale. 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Bucataria de vara, visul gospodinelor Bucataria de vara, visul gospodinelor
Irigatii si agricultura in desert Irigatii si agricultura in desert
WEBINAR | Totul despre ZEOLITI WEBINAR | Totul despre ZEOLITI
5 reguli pentru amenajarea unei gradini de vis 5 reguli pentru amenajarea unei gradini de vis
Ingrijirea gladiolelor – plantarea, mediul, intretinerea si taierea Ingrijirea gladiolelor – plantarea, mediul, intretinerea si taierea
Ce trebuie sa stii despre construirea unui gratar Ce trebuie sa stii despre construirea unui gratar

Vezi mai multe articole