Peperomia

Plante de interior - Peperomia, o planta ideala pentru un interior modern

08 mai, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Peperomia este o planta de interior iubita pentru frunzele sale de un verde inchis, carnoase, cu aspect decorativ.

Se raspandeste prin seminte si vlastari si prinde radacini foarte usor. Va prezentam in continuare cateva sfaturi care va vor ajuta sa mentineti sanatatea si frumusetea acestei plante intacte un timp indelungat.

Aceasta planta perena este usor de intretinut si va va incanta prin eleganta frunzelor, care prezinta striuri albe sau verde deschis. Pe scurt, ea poate supravietui fara prea multa atentie. Daca veti urma recomandarile noastre insa, veti avea o planta sanatoasa si extrem de atractiva.

Asigurati-i solul potrivit si va va multumi

O conditie esentiala pentru ca peperomia sa se dezvolte plenar este componenta solului. Acesta trebuie sa fie alcatuit din o parte turba, o parte nisip si o parte pamant de gradina. Este de asemenea important sa va asigurati ca ghiveciul are suficiente orificii pentru a lasa apa sa se scurga.

 

Udati planta la intervale mari

Speciile de peperomia au un sistem de radacini superficial si nu iubesc apa in abundenta. Primavara si mai ales vara, permiteti pamantului din ghiveci sa se usuce, inainte de a uda planta. La fel, reduceti cantitatea de apa atunci cand udati planta in anotimpurile reci.

 

Oferiti-i lumina constanta dar indirecta

Este recomandat sa feriti planta de lumina directa. In schimb, asigurati-i un flux constant de lumina naturala dar indirecta, plasand ghiveciul in apropierea unei ferestre.

 

Asigurati-i umiditate vara

Peperomia iubeste umiditatea in anotimpul cald. Pentru a-i asigura umiditatea de care are nevoie, plasati o tava sau orice alt recipient cu o suprafata mare de evaporare in apropierea plantei. Daca adaugati si cateva pietre de rau, veti avea un aranjament floral original pentru apartament pe intreaga durata a verii.

 

Cum tineti daunatorii sub control

Peperomia nu atrage foarte mult daunatori. Verificati insa din cand in cand sanatatea plantei, prinzand intre degete frunzele, dupa care le veti inspecta pe ambele fete. Daca descoperiti urme de paraziti, cea mai la indemana metoda de a scapa de daunatori este sa scoateti ghiveciul in aer liber si sa spalati planta cu un jet puternic de apa. Atat, si nimic mai mult!

 

De asemenea, este recomandat sa stergeti frunzele cu o carpa moale atunci cand sunt acoperite de praf, pentru a le reda un aspect sanatos.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Mini-livada din gradina Mini-livada din gradina
Cum sa acorzi atentie plantelor din ghivece si dupa venirea primaverii Cum sa acorzi atentie plantelor din ghivece si dupa venirea primaverii
Trandafirul muntilor in casa ta Trandafirul muntilor in casa ta
PEFOC te ajută să-ți construiești grătarul perfect pentru curtea sau grădina casei tale! PEFOC te ajută să-ți construiești grătarul perfect pentru curtea sau grădina casei tale!
Alegerea hamacului: modele si avantajele fiecaruia dintre ele Alegerea hamacului: modele si avantajele fiecaruia dintre ele
Gradini celebre - “Keukenhof, o simfonie de culoare pe 32 de hectare” Gradini celebre - “Keukenhof, o simfonie de culoare pe 32 de hectare”

Vezi mai multe articole