Baie nuante albastru

Ceresit – partenerul tau pentru lucrari de calitate

01 august, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dincolo de caliatea sa de element esential al vietii, apa este elementul natural ce are o influenta negativa asupra elementelor de constructii si asupra cladirii in ansamblul ei, fie ca discutam despre actiuni asupra structurilor constructiei, fie despre calitatea aerului din interiorul acestora.

 

Intr-o perioada de timp mai mare sau mai mica, apa va deteriora structurile, iar ultimul pas va fi degradarea totala a constructiei. Apa si umiditatea de infiltratie sunt agenti agresivi importanti, iar infiltrarea apei in elementele constructiei conduce la aparitia unor efecte negative majore, din care putem enumera: coroziunea armaturilor si a pieselor metalice inglobate in beton, degradari datorita ciclurilor de inghet-dezghet, modificari ale caracteristicilor fizico-mecanice ale materialelor, degradarea finisajelor, reducerea capacitatii de izolare termica, igrasie, putrezire.

Unul dintre jucatorii de pe piata de profil, care a dezvoltat o gama de produse specifice aplicatiilor legate de hidroizolatii si umiditate este Ceresit. Hidroizolatia realizata cu produse performante este cea mai sigura cale de a tine umiditatea nedorita la distanta.

Pentru orice tip de lucrare, inclusiv cele de hidroizolare despre care discutam in prezent, trebuie parcurse mai multe etape, fiecare fiind extrem de importanta, influentand calitatea si, mai ales, durabilitatea lucrarilor. Invariabil, prima dintre acestea este reprezentata de pregatirea suprafetei suport. Aceasta trebuie sa fie nivelata, uscata, rezistenta, absorbanta si curatata de substantele care reduc aderenta (praf, bitum, grasimi etc.). In functie de tipul hidroizolatiei utilizate se pot aplica diferite metode de tratare a stratului suport, fie umezirea stratului suport, fie amorsarea, utilizand grundul de profunzime Ceresit CT 17.

In afara acestei operatii, pentru zonele cu defecte majore, pentru oprirea unor infiltratii din exterior sau pentru racordarea unor zone de muchii (realizarea scafelor sau rotunjirea colturilor) se va folosi un mortar rapid, Ceresit CX 5. Hidroizolarea interioara a acestor suprafete se poate face eficient cu mortarul CR 90 Crystaliser, un material ce impermeabilizeaza zonele prin cristalizare, utilizabil pentru aplicatii la cladiri si elemente structurale, bazine de apa etc. Detalii despre CR 90 Crystaliser se pot regasi aici.

Alternativ,  pentru a proteja spatiile de actiunea apei din zonele amenajate pentru utilizarea intensa a apei, cum ar fi spatii de baie, spalatorii, piscine etc., vom utiliza hidroizolatii destinate aplicarii sub placarile ceramice sau mozaicuri vitroceramice: Ceresit CL 50 si CL 51 “Express”.   

                          Hidroizolatie placari ceramice CL 50Hidroizolatie CL 51        

Impreuna cu materialele mentionate anterior, pentru ca solutia sa fie sigura, este nevoie de inglobarea in stratul de hidroizolatie a unor benzi pe zona rosturilor de dilatare, strapungerilor, zonelor de colt (muchiilor). Iti recomandam sa folosesti sistemul de benzi de etansare compus din urmatoarele produsele: mansetele Ceresit CL 53 si CL 54, colturile de etansare Ceresit CL 56 si CL 57 si banda de etansare Ceresit CL 152,  care asigura in acelasi timp armarea, flexibilitatea si rezistenta stratului impermeabil pe zonele sensibile mentionate sau pentru placarea ceramica.

                                                                     Banda etansare CL 152

Placarea suprafetelor tratate cu hidroizolatii de acest tip se realizeaza numai cu adezivi flexibili oferiti de Ceresit. Iti recomandam adezivii Ceresit CM 12, CM 16, CM 17, CM 19 sau CM 25, in functie de specificul lucrarii si tipul finisajului. Pentru aspectul placilor ceramice si a durabilitatii lucrarii sunt foarte importante si imbinarile care pot fi, de asemenea, afectate de umiditate si apa.

 

Rezultatul alegerii unui chit de rosturi nepotrivit este intotdeauna exfolierea acestuia, mucegairea si, in final, necesitatea refacerii lucrarii. Folosind chiturile Ceresit CE 40 si CE 43, produse impermeabile, aquastatice, destinate utilizarii in spatii umede, avem garantia ca toate problemele de mai sus vor fi evitate. De asemenea, imbinarile dintre pereti si obiectele sanitare pot trece cu succes proba timpului daca folosesti siliconul sanitar CS 25.

 

Stim ca este important pentru tine ca imobilul in care locuiesti sa isi pastreze in timp calitatile estetice si practice, de aceea iti recomandam sa folosesti materiale de calitate.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Reconditionarea cazii de baie: sfaturi de refacere in regim DIY Reconditionarea cazii de baie: sfaturi de refacere in regim DIY
Cum sa pastrezi chitul dintre rosturi ca nou Cum sa pastrezi chitul dintre rosturi ca nou
Amenajarea baii rupte din filmele romantice Amenajarea baii rupte din filmele romantice
Mozaic cu vedete pentru o baie unicat Mozaic cu vedete pentru o baie unicat
Inovație în design de la KOLO – vasul WC fără margine care păstrează igiena Inovație în design de la KOLO – vasul WC fără margine care păstrează igiena
Inovatii tehnologice in amenajarea bailor - trenduri 2019 Inovatii tehnologice in amenajarea bailor - trenduri 2019

Vezi mai multe articole