CES 2012

CES 2012

13 ianuarie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Inceputul unui nou an este intotdeauna un motiv sa faci bilantul trecutului si sa privesti spre viitor. Care vor fi tendintele noului an, cu ce noutati ne va surprinde, ce gadget-uri va aduce tehnologia, cercetarea si inovatia in vietile si in caminele noastre?
 
Nici n-a inceput bine anul si raspunsurile la aceste intrebari ne vin din Statele Unite ale Americii, mai precis din Las Vegas. Capitala mondiala a jocurilor de noroc gazduieste in prima jumatate a lunii ianuarie Consumer Electronics Show (sau pe scurt, CES), cel mai mare targ de tehnologie, locul unde sunt anuntate lucrurile care vor fi lansate si scoase pe piata anul acesta.
 
Pe langa ultimele noutati in materie de laptop-uri, smartphone-uri, tablete, la CES au fost prezentate si inovatii menite sa creasca confortul caselor noastre. De exemplu, producatorul de electronice si electrocasnice LG a prezentat o aplicatie inteligenta, controlata cu ajutorul unui smartphone si care permite monitorizarea consumurilor aparatelor electrice din casa (televizor, calculator, masina de spalat, frigider), chiar si consumul de alimente. Mai mult decat atat, aplicatia iti poate sugera retete de mancare pe care le poti pregati, in functie de alimentele pe care le ai in frigider in acel moment. Aplicatia poate chiar sa te atentioneze, cu un mesaj afisat la televizor atunci cand urmaresti emisiunea tv preferata, ca masina a terminat spalarea hainelor si le poti pune la uscat.
 
Alte gadget-uri care contribuie la confortul casei tale: termostatul cu ecran LCD care are capacitatea de a monitoriza si memora obiceiurile zilnice ale utilizatorilor,
termostat cu ecran lcd
adaptand temperatura casei la nevoile locatarilor si economisind astfel energie. Boxa plutitoare, rezistenta la apa, menita sa-si aduca muzica in piscina, sau boxa solara, care nu consuma energie electrica si o poti lua cu tine in drumetiile prin natura. Dispozitiv de localizare ce-ti permite sa-ti urmaresti copilul atunci cand acesta se joaca in jurul casei. Poti seta un perimetru de siguranta in jurul casei, iar atunci cand copilul iese din zona monitorizata, dispozitivul iti trimite un SMS de avertizare. Acest sistem este disponibil pentru smartphone-urile cu sistem de operare IOS sau Android.
 
Toate inovatiile prezentate la CES 2012 ne arata ca momentul in care toate functiile si aparatele dintr-o casa (de la sistemul de inchidere a usilor si ferestrelor pana la functionarea aragazului) vor fi actionate de la distanta, prin telefon, este tot mai aproape.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Interviu TP-Link | Viitorul este SMART Interviu TP-Link | Viitorul este SMART
Incarcarea wireless a dispozitivelor prin mobila Incarcarea wireless a dispozitivelor prin mobila
Sistemele de supraveghere video: componente, instalare, sfaturi Sistemele de supraveghere video: componente, instalare, sfaturi
Aplicatii mobile care te ajuta sa dormi mai bine Aplicatii mobile care te ajuta sa dormi mai bine
Tesla Solar Roof: acoperisul viitorului apropiat Tesla Solar Roof: acoperisul viitorului apropiat
Transforma-ti Aparatul de Aer Conditionat intr-un Dispozitiv Inteligent cu Termostatul Smart Home Tado v3+! Transforma-ti Aparatul de Aer Conditionat intr-un Dispozitiv Inteligent cu Termostatul Smart Home Tado v3+!

Vezi mai multe articole