termostatul inteligent Nest

Nest, termostatul cu un pas mai aproape de inteligenta artificiala

14 decembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Costul incalzirii locuintei este unul dintre subiectele cele mai des intalnite in lunile de iarna. Subiectul este urmat imediat de mijloacele de reducere si eficientizare a acestor costuri, dar si de modalitatile de a obtine si pastra in locuinta un climat placut. Cum tehnologia avanseaza intr-un ritm exponential, aplicatiile acesteia sunt tot mai vaste, iar majoritatea dispozitivelor care acum cativa ani erau mecanice, azi sunt complet digitalizate.

Termostatul Nest nu este un simplu aparat care-ti masoara temperatura din camera si iti porneste, respectiv, opreste centrala termica de apartament. El este un adevarat gadget, are ecran LCD si poate fi conectat la internet prin wireless. In felul acesta, poti seta temperatura din casa de la distanta, fie din birou, inainte sa pleci spre casa, fie din masina, de pe tableta, in timp ce esti blocat in trafic.

Dar ceea ce face cu adevarat senzational termostatul Nest este capacitatea acestuia de a memora, invata si anticipa obiceiurile oamenilor. Concret, este suficient sa setezi pe termostatul Nest, timp de cateva zile, temperaturile ambientale si intervalele orare in care sa se inregistreze acele temperaturi, iar termostatul va extrapola informatiile pe care deja le are pentru ca pe viitor sa-ti poata oferi climatul optim fara sa mai fie nevoie sa-l programezi zi de zi.

Mai mult decat atat, datorita conexiunii la internet, termostatul Nest poate afla previziunile meteorologice pentru urmatoarele zile si poate actiona in consecinta, adica sa-ti ofere o temperatura mai ridicata atunci cand stie ca va urma o perioada de ger.

Producatorul acestui gadget sustine ca termostatul Nest poate aduce o reducere de 20-30% a costurilor aferente climatizarii locuintei.

Iar ca ultim argument in favoarea superioritatii tehnologice a termostatului Nest, acesta este proiectat de catre Tony Fadell, inginerul Apple care pana acum a avut in grija 18  generatii ale iPod si 3 generatii de iPhone.

Adauga un comentariu


4 Comentarii

ROBERT

17 decembrie, 22:48

AS DORI SA STIU PRETUL UNUI ASTFEL DE TERMOSTAT SI DACA FUNCTIONEAZA SI CU FIR +BATERII !

Carp III

11 februarie, 15:44

La asa termostat nu trebuie nicio centrala de incalzire, ca acest gadget anticipeaza chiar si acest lucru !?!

luminita

05 februarie, 12:01

probabil ca si centrala trebuie sa fie "smart"

Felicia

02 aprilie, 10:30

De Tado - termostatul similar a NEST aveti ceva material? Cred ca este nemtesc Am citit ca in Germania se incearca sa se schimbe punctul de vedere din care este vazuta incalzirea, in general. Se vorbeste despre incalzirea HVAC, cu ajutorul unui smaryphone si legatura la internet in centrul procesului de monitorare si control . Ca pret se pare ca este cu 40-45 % mai mic.
as fi interesata de unde se poate cumpara in Romania si unul si celalalt.
Multumesc

Alte articole

Vrei sa-ti montezi panouri solare? Te ajuta Google Sunroof Vrei sa-ti montezi panouri solare? Te ajuta Google Sunroof
CES 2015, gadget-uri pentru casa CES 2015, gadget-uri pentru casa
Sistemele de supraveghere video: componente, instalare, sfaturi Sistemele de supraveghere video: componente, instalare, sfaturi
Casa inteligenta: despre Smart Home si economisirea energiei Casa inteligenta: despre Smart Home si economisirea energiei
Interviu TP-Link | Viitorul este SMART Interviu TP-Link | Viitorul este SMART
Experimentati, simtiti si bucurati-va de puterea sunetului Experimentati, simtiti si bucurati-va de puterea sunetului

Vezi mai multe articole