Exemplificare grafica a pozitie corecte la birou

Cum sa stai corect la birou ca sa nu ai probleme medicale

03 iunie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Foarte multi oameni lucreaza la birou, in fata calculatorului, 8 ore pe zi. Daca din cele 365 de zile ale unui an scadem zilele de sambata si duminica, zilele de concediu de odihna si sarbatorile legale, rezulta aproximativ 225 de zile lucratoare pe care omul le petrece pe un scaun, la un birou, in fata calculatorului. Aceasta inseamna un minimum de 1.800 ore, timp suficient sa apara problemele medicale daca postura la birou nu este cea corecta.

Pozitia corecta la birou
Este foarte important ca, atunci cand stai pe scaun, spatele sa fie cat mai drept, iar capul sa nu fie inclinat spre monitor. Soldurile si genunchii trebuie sa stea intr-un unghi de 90 de grade, iar talpile sa fie sprijinite pe podea sau pe un suport de relaxare a picioarelor.

Monitorul, tastatura si mouse-ul trebuie sa fie pozitionate corect, in functie de inaltimea omului. Ecranul monitorului trebuie sa fie la o distanta de aproximativ un brat, iar partea de sus a monitorului sa vina la nivelul fruntii. Tastatura si mouse-ul trebuie pozitionate astfel incat coatele sa fie cat mai apropiate de corp, indoite la 90 de grade.

Nu uita ca majoritatea durerilor de spate si de gat pe care le resimte un angajat la sfarsitul programului de lucru sunt cauzate de modul incorect in care acesta lucreaza la birou.

O postura corecta a corpului aduce multe beneficii, printre care amintim: reducerea durerilor de spate sau durerilor genunchilor, precum si reducerea durerilor de cap si ale gatului. In plus, o postura corecta a corpului ajuta respiratia si poate contribui la cresterea capacitatii mintale, ajutand creierul sa evalueze corect tot ceea ce se intampla in jurul sau.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa mentinem casa curata fara efort Cum sa mentinem casa curata fara efort
1 Martie – inceputul primaverii 1 Martie – inceputul primaverii
Cum scapi de mirosul de tigara dintr-o incapere Cum scapi de mirosul de tigara dintr-o incapere
Ramai cu bine, casuta mea! Ramai cu bine, casuta mea!
Obiceiuri, traditii si superstitii de Paste Obiceiuri, traditii si superstitii de Paste
Cum sa organizezi camara eficient si corect Cum sa organizezi camara eficient si corect

Vezi mai multe articole