on

Organizarea cablurilor electrice

22 mai, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Intr-o locuinta, poti gasi cel putin cinci electronice care au nevoie de un cablu pentru a functiona. Dar ce te faci atunci cand numarul acestor aparate fara de care viata ta nu ar fi mai usoara creste, iar cablurile iti invadeaza spatiul de locuit, fiind in acelasi timp si mai mult decat inestetice?

Designul interior s-a concentrat in ultimul timp pe minimalism: cat mai putine detalii, o paleta de culori neutra, aspect cat mai simplu. Deci este de inteles de ce trebuie sa faci o treaba mai buna cand vine vorba de organizarea cablurilor electrice.

Un lucru pe care il poti face, daca ai un apartament care este inca in constructie, este sa gandesti amplasarea prizelor si a electronicelor in asa fel incat sa fie cat mai apropiate unele de altele. Astfel, nu vei avea 3 cabluri negre care traverseaza sufrageria in diagonala.

Mai mult de atat, daca nu poti aplica sfatul anterior, te poti folosi de un truc foarte simplu. In comert, poti gasi canale din plastic, dedicate cablurilor, ce pot fi atasate de pereti si care fac o treaba foarte buna in a ascunde cablurile inestetice. Acestea se ataseaza de perete si se comporta ca un tunel pentru cabluri. Asorteaza culoarea acestor canale cu cea a peretelui si ai rezolvat problema!

O solutie mai drastica ar fi cablajul prin pereti, insa pentru aceasta ai nevoie de un electrician si de un zugrav. Insa daca esti hotarat sa ai parte de un aspect cat mai curat al locuintei, efortul acesta merita.

Momentul in care electronicele noastre vor functiona in mod wireless este departe, insa pana atunci te poti folosi de sfaturile de mai sus pentru a evita orice inconfort estetic.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Solutiile Hoval pentru noul concept “Casa Vie” – seria de evenimente dedicate cladirilor pasive in Bucuresti si Timisoara Solutiile Hoval pentru noul concept “Casa Vie” – seria de evenimente dedicate cladirilor pasive in Bucuresti si Timisoara
Pregateste-ti casa de Paste! Pregateste-ti casa de Paste!
Cum scapi de petele de calcar Cum scapi de petele de calcar
Exista racoare fara aer conditionat? Exista racoare fara aer conditionat?
Dressingul, visul oricarei femei - Partea I Dressingul, visul oricarei femei - Partea I
Spune nu murdariei cu produse de curatenie pentru curte si gradina de calitate superioara Spune nu murdariei cu produse de curatenie pentru curte si gradina de calitate superioara

Vezi mai multe articole