on

Cine sunt castigatorii primei etape a Concursului National de Design

17 iunie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Au fost desemnate cele mai indraznete si mai ingenioase proiecte inscrise in Concursul National de Design de anul acesta! Ideile castigatoare au fost alese dintr-o multitudine de concepte expuse de nu mai putin de 118 concurenti: 58 profesionisti si 60 de studenti din centrele universitare Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Oradea, Timisoara.

_________________________________________PREMIANTII

Criteriile dupa care au fost evaluate proiectele au avut in vedere ca produsele propuse sa:
► reprezinte clar functionalitatea specifica sau caracterul de inovatie multifunctionala a produsului;
► inglobeze materiale moderne, originale, atractive, ecologice, utilizate responsabil;
► ofere un caracter de originalitate si avangardă liniei prezentate in contextul “modei“ mobilierului;
► respecte conditiile minime de dimensionare ergonomica a functiunii propuse;
► poata fi realizate tehnologic ca unicate sau serii mici.

Cea mai apreciata idee ii apartine lui Arhitectului  Bogdan Constantin Neagu, absolvent al Universităţii „Ion Mincu” din Bucuresti, facultatea „Arhitectura de Interior”. Domnul Arhitect Neagu a castigat Premiul 1 cu un proiect original, care are la baza un concept ce permite personalizarea spatiului in functie de dorinta utilizatorului: „Banca rotativa” (foto).

Proiectul care s-a clasat pe locul 2 (Foto), se numeste „Medusa & sepia”, care prin alternarea elementelor decupate din placaj creeaza un efect de valurire asemenea meduzelor. Setul ingenios a fost conceput de Arhitect Horatiu Vasilescu, absolvent al „Universitatii Ion Mincu” Bucuresti.

La mica distanta, pe locul 3, s-au clasat designerii George Dascalescu si Tudor Balanean absolvenţi ai Universităţii de Arte şi Design Cluj-Napoca. Proiectul lor, masuta de cafea „Ilusio” (foto), este compusa din elemente care creeaza iluzia de miscare a unei imagini in momentul deplasarii privitorului.

Mentiunile au fost obtinute de:
Designerul Manuel Constantin Saliche, absolvent al Universitatii „George Enescu” Iasi, Facultatea Arte Plastice, pentru scaun „Axe” (foto) Modelul, prin forma spatarului, iese din obisnuit adaugand o nota de extravaganta.

Designerul  Andrei Boghita, absolvent al Universitatii „George Enescu” Iasi, Facultatea Arte Plastice pentru set scaun & taburet (foto) Ideea de baza a setului este aceea de a forma o structura tridimensionala rezistenta, din profile de MDF taiate bidimensional, variat colorate.

Inginer Ioana Loredana Dinoiu, absolventa a Universitatii "Transilvania" Brasov, Facultatea Ingineria Lemnului, master an 2 pentru etajera "Zigzig" (foto), un produs realizat din elemente de MDF dispuse asimetric in culori contrastante.

Arhitect  Andreea Lavinia Moise, absolventa a Universitatii „Ion Mincu” din Bucuresti, Facultatea „Arhitectura de Interior”, pentru masuta de cafea „Amphora” (foto), produs realizat din metal si sticla care utilizeaza motivul clasic grecesc al amforei.

__________________________________________JURIUL

Jurizarea proiectelor prezentate la etapa Creaţie a "Concursului Naţional de Design pentru Mobilier", ediţia 2013 a avut loc pe 30 mai. Comisia a fost formată din:

► Conf. dr. arh. Marius Marcu-Lapadat, decan al Facultatii de Arhitectura de Interior, Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", Bucuresti – presedinte comisie;
► Prof. dr. ing. Marina Cionca, Universitatea "Transilvania", Brasov;
► Ing. Rodica Sfaca, Director General S.C. RONEX PRODUCŢIE S.R.L., Bucuresti
► Dr. arh. Cristina Serban, Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", Bucuresti;
► Ing. Minodora Bocai, S.C. MOBILUX S.A., Bucuresti;
► Arh. Andrei Molnar, S.C. SILVAROM S.A. Bucuresti;
► Dr. Ing. Alin Olarescu, Universitatea "Transilvania", Brasov.
___________________________________________ETAPA A II-A

Etapa a doua a concursului, cea de "Produs realizat", se va desfasura in perioada 10 iunie – 21 septembrie 2013, ziua de 16 septembrie 2013 fiind data limita la care este permisa aducerea prototipurilor (produselor realizate). Prezentarea şi jurizarea etapei „Produs Realizat” se va face în perioada de desfasurare a BIFE-SIM, intre 17-21 septembrie 2013.

Expunerea produselor realizate in etapa a doua a concursului, in spatiul expozitional BIFE-SIM creeaza premizele unui contact nemijlocit intre designeri si producatorii de mobila, in acelasi timp fiind oferite vizitatorilor, mereu dornici de NOU, tendintele avangardiste ale creatorilor romani.

Sponsorii concursului: Egger Romania, Casa Rusu, Sofa Works, Taparo, GP Sofa, Lemet, Famos, Transilvania Production, Quadra. Szel Mob.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Zeci de blocuri din Vaslui risca sa se prabuseasca Zeci de blocuri din Vaslui risca sa se prabuseasca
Samsung lanseaza pe piata din Europa aparatele de aer conditionat revolutionare Wind-Free™ Samsung lanseaza pe piata din Europa aparatele de aer conditionat revolutionare Wind-Free™
proprietate proprietate
Wetterbest lanseaza Colosseum, al 5-lea profil de tigla metalica din portofoliu Wetterbest lanseaza Colosseum, al 5-lea profil de tigla metalica din portofoliu
Blocurile raman goale sau neterminate Blocurile raman goale sau neterminate
Pogea: Bancile pot sa dea credite prin programul Prima Casa din august-septembrie 25 Mai 2009 Pogea: Bancile pot sa dea credite prin programul Prima Casa din august-septembrie 25 Mai 2009

Vezi mai multe articole