Conferinta de inchidere Proiect Academia Profesionistilor in Finisaje

27 noiembrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Conferința de închidere Proiect Creșterea calificării lucrătorilor de finisări în construcții prin participarea la cursuri de calificare în domeniile lucrător finisor pentru construcții și mozaicar-faianțar  

 

Henkel România anunță închiderea proiectului ACADEMIA PROFESIONIȘTILOR ÎN FINISAJE - „Creșterea calificării lucrătorilor de finisări în construcții prin participarea la cursuri de calificare în domeniile lucrător finisor pentru construcții și mozaicar-faianțar” – ID Proiect: POSDRU/164/2.3/S/138898.

Proiectul s-a desfăşurat pe parcursul a 20 luni la nivel naţional, având ca principal obiectiv ridicarea nivelului de pregătire profesională pentru persoanele angajate din sectorul de construcții.
Alături de cei doi parteneri, Fundația Româno - Germană CPPP Timișoara și Fundația Româno Germană Sibiu, Henkel România a derulat acest program educaţional în completarea acţiunilor de promovare a inovaţiei, tehnologiei, educaţiei şi consultanţei, piloni care vor contribui în timp la alinierea României la standarde europene în materie de formare profesională continuă a adulților.

Participanții au putut alege unul din cele 4 cursuri de formare profesională puse la dispoziţie în cadrul proiectului: Lucrător finisori pentru construcții, Mozaicar-Faianţar, Montator sisteme opace de termoizolare pentru clădiri și Lucrător comercial pentru mărfuri nealimentare. 
Pentru desfășurarea cursurilor s-a aplicat sistemul dual de învățământ profesional prin îmbinarea dintre teorie şi practică astfel că programele de formare profesională au fost structurate în trei părți: pregătire teoretică de specialitate, instruire practică de specialitate în atelierul şcoalar și pregătire practică de specialitate în mediul real de muncă, în unităţi economice de profil.

Cursanții care au participat la programele de formare derulate în cadrul proiectului au fost încântați de profesionalismul experților și fomatorilor care asigurau instruirea și de maniera de desfășurare a cursurilor: „A  fost acoperită întreaga gamă de lucrări din sfera finisajelor, placajelor de mozaic și plăci ceramice și am lucrat cu cele mai moderne materiale și tehnologii din domeniu puse la dispoziție de Henkel Romania și partenerii săi.”, spune unul dintre cursanți.

În cadrul proiectului au participat la programele de formare aproximativ 729 de muncitori, 660 dintre aceștia au absolvit și au fost certificați în cadrul celor 29 de programe de calificare realizate: 564 muncitori calificați pentru ocupația ”Lucrător finisor pentru construcții”, 45 muncitori calificați pentru ocupația ”Lucrător în comerț” şi 51 muncutori calificați pentru ocupația ”Mozaicarfaianţar”. 
Beneficiile acestui program naţional au fost cu atât mai mari cu cât participanţii la proiect au dobândit şanse sporite pentru locuri de muncă mai sigure, ca urmare a creşterii nivelului de productivitate individuală şi a nivelului de competenţă profesională. Mai mult decât atât, posibilitatea identificări facile a unui loc de muncă, dezvoltarea de parteneriate durabile, cunoaşterea celor mai noi materiale şi tehnologii de lucru a reprezentat premisele unui proiect educaţional eficient. 
   
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investește în oameni!”

Totodată cursanții au beneficiat de numeroare avantaje: instruire teoretică și practică de calitate; program flexibil în funcție de orarul de lucru din șantier; subvenții și premii la absolvire; materiale suport pentru studiu, hrană și KIT de lucru (echipament de protecție și scule de lucru); certificare / acreditare recunoscută la nivel european.

În luna iulie 2015 Henkel România a organizat trei seminarii pentru diseminarea obiectivelor proiectului și identificarea de compani interesate să califice muncitorii într-una din ocupațiile disponibile în proiect, evenimente care au avut loc la București, Piatra Neamț și Târgu Mureș.

Activităţile realizate în decursul celor 20 de luni de proiect au fost: managementul proiectului, informarea și publicitatea proiectului, diseminarea rezultatelor, selectarea grupului țintă, autorizarea programelor de formare, pregătirea profesională pentru angajații din domeniul construcțiilor, evaluarea rezultatelor programelor de formare, urmărirea premianților de la fiecare curs în vederea evaluării posibilității de a deveni instructori de practică şi realizarea unui portal web cu acces securizat și e-learning.

Bugetul acestui proiect a fost de aproximativ 1 milion de euro și a fost co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Informații detaliate despre proiect se găsesc la www.academiaprofesionistilorinfinisaje.ro

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

De ce sa stai cu chirie cand te poti muta la un hotel de patru stele? - 19 ianuarie 2010 De ce sa stai cu chirie cand te poti muta la un hotel de patru stele? - 19 ianuarie 2010
Dezvoltatorii vand locuinte "la gri" - 28 NOIEMBRIE 2008 Dezvoltatorii vand locuinte "la gri" - 28 NOIEMBRIE 2008
BIFE-SIM 2019 – o incursiune in fascinanta lume a mobilei! BIFE-SIM 2019 – o incursiune in fascinanta lume a mobilei!
Consolidari Consolidari
Creditele pentru case, de doua ori mai scumpe decat in zona euro Creditele pentru case, de doua ori mai scumpe decat in zona euro
Espresseria de la Krups – Aroma unei dimineti de neuitat Espresseria de la Krups – Aroma unei dimineti de neuitat

Vezi mai multe articole