Congresul International Imobiliar Bucuresti

11 septembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Horia Irimia, secretar de stat MDLPL: In 2009 va intra in vigoare un sistem de certificare a firmelor de constructii
 
 Companiile de constructii care doresc sa participe la licitatii pe bani publici vor fi certificate in functie de anumite criterii tehnice si economice. Probabil, prezentarea certificatelor va fi optionala in contractele cu mediul privat, a spus Horia Irimia, secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. 
Incepand cu ora 10.30 HotNews.ro transmite live text principalele idei discutate in cadrul Congresului International Imobiliar Bucuresti. La eveniment sunt invitati oficiali si o serie de specialisti in domeniu
 
Horia Irimia: 
"Conditiile de certificare vor fi concepute pentru mai multe "grupe de lucrari" precum: constructii de locuinte, lucrari de amenajare si altele."
 
"Vor exista criterii tehnice referitoare la dotarea materiala a companiei, specialistii de care dispune, portofoliul de proiecte."
Regulile sunt gandite pentru a evita problemele care apar ulterior atribuirii contractelor de lucrari publice. "Regulamentul este in curs de elaborare si au existat deja consultari cu patronatele si cu specialistii in domeniu."
 
"Domeniul imobilar este unul din principalii piloni pe care se bazeaza cresterea economica din Romania. Sectorul imobiliar a avut cresteri de peste 30%. In domeniul rezidential, s-au fializat 22.000 de locuinte in primul semestru, peste 95% reprezentand finantare privata".
 
"MDLPL, prin diferite programe, va da in folosinta anul acesta circa 5.000 de locuinte. S-au construit multe locuinte si in mediul rural".
 
"2.200 de familii s-au inscris, pana in prezent, in programul de subventii pentru constructia de locuinte. Se acorda o subventie de pana la 20% din valoarea apartamentului daca se construieste prin credit ipotecar. Trebuie indeplinite anumite conditii, prima fiind sa se incadreze in categoria de tineri (30 de ani). Subventia se primeste in momentul receptiei."
 
"Pachetul de legi ale locuirii este finalizat."
 
"Suntem in curs de elaborare a unui sistem de cerificare a firmelor de constructii".
 
Congresul are loc in deschiderea Salonului Imobiliar Bucuresti, expozitie care se va desfasura in perioada 11-14 septembrie in Piata Revolutiei.
 
Evenimentul este organizat de Asociația Romana a Agențiilor Imobiliare. (ARAI). Ruxandra Cleciu, Președintele organizatiei, va fi moderator la prima parte a dezbaterii.
A doua parte a dezbaterii, denumita „Criza financiara in imobiliare?” va fi moderata de Radu Zilisteanu – Purtator de cuvant ARAI.
Invitati: Ion Dragulin - Director, Directia Stabilitate Financiara, Banca Nationala a Romaniei, Ioan Bejan – Business Development Manager, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Victor Grigore - Advisory Services Director, KPMG.
 
Dupa amiaza, dezbaterea va avea ca generic intrebarea: „Piata Imobiliara - incotro?”. Pe langa reprezentantii ARAI, la dezbatere vor mai lua cuvantul: Bogdan Suditu - Director General Adjunct, Directia Generala Dezvoltare Teritoriala Directia Politici de Locuire
si Adrian Vascu – Presedinte, Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania.
 
Sursa: Hot News

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Castigatorul regional al competitiei PowerUp! Castigatorul regional al competitiei PowerUp!
Casele fug de preturi pana la marginea orasului Casele fug de preturi pana la marginea orasului
Peste 4.200 euro, costurile ascunse ale programului Peste 4.200 euro, costurile ascunse ale programului "Prima Casa" - 27 Iulie 2009
lei lei
Agentiile imobiliare, invitate la disciplina Agentiile imobiliare, invitate la disciplina
Guvernul cere UE amanarea alinierii pretului la gaze Guvernul cere UE amanarea alinierii pretului la gaze

Vezi mai multe articole