Constructii cu caramizi din sticla

13 februarie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
 
 
Fie ca este vorba de cladiri de birouri, spatii comerciale sau vile private – aspectul estetic al acestora poate fi pus in valoare cu ajutorul unor ferestre sau pereti decorativi din caramida din sticla. Constructiile de acest tip confera un aspect estetic distins, permitand transmisia luminii pe intreaga suprafata. Caramizile din sticla se pot curata foarte usor, iar in cazul deteriorarilor, nu este nevoie sa refaceti intreg peretele, este suficienta inlocuirea caramizilor deteriorate.
 
Avantajele folosirii caramizilor din sticla sunt numeroase, insa echipa noastra s-a oprit asupra celor mai importante aspecte pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a alege caramida din sticla.
 
Luminozitatea
Fereastra decorativa din caramida de sticla poate constitui o solutie atunci cand dorim sa sporim luminozitatea unei incaperi si sa obtinem in acest mod o amenajare eleganta. In conditiile in care caramida din sticla permite trecerea luminii in proportie de 50 – 70% este bine sa luati in consideratie aceasta varianta.
 
Distantiere speciale
Amenajarea unei ferestre decorative din caramida din sticla se realizeaza extrem de usor, trebuie sa acordati insa o mare atentie calitatii materialelor folosite! Adezivul se aplica pe toate laturile caramizilor din sticla, iar distantierele de 10 mm sunt special proiectate astfel incat sa ramana inglobate in adeziv. Se taie capacele distantierelor si se chituiesc rosturile dintre caramizi.
 
Adeziv de culoare alba
Cu aceste caramizi din sticla se pot realiza diverse constructii. De exemplu, putem sa realizam piciorul unui elegant bar in living sau bucatarie. Pentru un efect deosebit este bine sa folositi adezivi speciali de culoare alba pentru ca acesta nu pateaza caramida. Intrucat caramizile din sticla sunt disponibile in diverse modele si culori, chitul de rosturi poate fi ales in nuanta caramizilor.   
 
Delimitarea spatiilor
Caramizile din sticla pot fi o solutie si in cazul in care doriti sa separati un spatiu in doua semi-incaperi. Cele doua spatii rezultate in urma acestei divizari se pot decora in nuante diferite pentru un efect atragator. O constructie din caramida de sticla va ajuta sa rupeti monotonia unui perete tencuit, in plus castigati spatiu prin amplasarea
Click stanga pentru a mari imaginea
unui astfel de perete intrucat grosimea caramizilor este de aproximativ 80mm.
 
Izolare termica si fonica
Datorita golului umplut cu aer la presiune mica din interiorul caramizilor, acestea au capacitatea de a izola termic si fonic.
 
Armaturi din beton
In cazul ferestrelor de dimensiuni mari, (2 mp) sau al peretilor din zona scarilor se pot folosi armaturile din fier beton astfel incat rezistenta unui asemenea perete creste simtitor.
 
Diversitate de forme si culori
Nu sunt de neglijat nici aspectele estetice. V-ati gandit cum ar arata baia dvs daca in locul cazii ati construi o cabina de dus din caramida din sticla? Aceasta poate fi o solutie estetica pentru baia dumneavoastra mai ales daca alegeti forme si linii curbe.
Prin montarea de pereti in linie curba creati alveole in locuintele dumneavoastra dand un aer sic si modern incaperii. 
 
Daca spatiul nu va permite sa realizati constructii cu linii curbe, puteti alege sa construiti peretii din gips carton si sa realizati doar inchiderile acestor spatii cu caramida din sticla.
Pentru unghiurile drepte, producatorii au scos pe piata si caramizi tip coltar care sa va usureze munca si sa va ajute la realizarea formelor dorite.
In ceea ce priveste culorile, caramida de sticla este disponibila in prezent in diverse nuante de la alb transparent la bronz, rosu, galben, verzui, albastru la care puteti asorta foarte usor si nuanta corespunzatoare de chit pentru rosturi.
 
Asadar,  jucati-va cu propria imaginatie si veti fi incantati de rezultate!

Adauga un comentariu


2 Comentarii

Specialistul Misiunea Casa

27 februarie, 10:05

Salut Emil!

Materialul din care sunt realizate caramizile transparente este rezistent la caldura si chiar la foc deschis pe o durata considerabila. Din aceasta cauza poate fi utilizat in aplicatii unde este necesara o anume protectie la foc. La o anumita distanta de soba va rezista zidul realizat din caramida transparenta insa trebuie avut in vedere ca pot sa fie afectate ale materiale ce fac parte din peretele respectiv. Ne referim in primul rand la adezivul utilizat pentru lipirea caramizilor de sticla. Acesta nu are o rezistenta ridicata la temperaturi foarte mari sau chitul de rosturi, in caz ca va fi utilizat. Daca te intereseaza o solutie pentru protectia peretelui din BCA, exista alte variante mai potrivite, cu materiale izolante si rezistente la temepraturi inalte, asa cum sunt placile pentru seminee, din silicat de calciu, rezistent pana la 1000°C.

Speram ca raspunsul nostru iti este de ajutor.

Cu drag,

Echipa Misiunea Casa

EMIL SERBAN

24 februarie, 10:53

Buna ziua.Caramida de sticla rezista la temperatura mari,Vreau sa o aplic intre o soba de teracota si peretede bca ,pe un singur rand,

Alte articole

Antichizarea mobilierului din lemn Antichizarea mobilierului din lemn
Proiecte DIY simple pentru casa Proiecte DIY simple pentru casa
Cum construim un bar in bucatarie Cum construim un bar in bucatarie
"Do it yourself" sau, cum am spune noi, "descurca-te singur!" (1) "Do it yourself" sau, cum am spune noi, "descurca-te singur!" (1)
Pereti a la nature Pereti a la nature
Cuier pentru copii - bricolaj Cuier pentru copii - bricolaj

Vezi mai multe articole