zugravit pereti

ZUGRAVITUL – pasii pe care sa-i urmezi

20 noiembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Nu de putine ori, atunci cand doresti schimbarea aspectului unei camere a caminului tau, din motive financiare sau pur si simplu, incerci sa faci singur intreaga activitate, fara sa apelezi la persoanele calificate in acest domeniu.

Ne vom opri in acest articol la pasii pe care trebuie sa-i parcurgi, pentru a zugravi peretii unei camere. Dupa ce ai procurat materialele si uneltele necesare, in afara de sfaturile pe care le-ai obtinut in magazinul de specialitate trebuie sa ai in vedere urmatoarele:

  • Ca prim pas – incearca sa scoti toate articolele de mobilier si nu munai, care-ti populeaza incaperea. Daca o parte a mobilierului este “de neclintit”, inceara sa acoperi totul, pentru a proteja de stropi de vopsea sau pete nedorite. Pentru aceasta poti folosi folie de celofan, hartie sau alte materiale de impachetat.
  • Pasul doi – acopera toate zonele ramase pe care nu vrei ca vopseaua sa le atinga. Acestea sunt: prizele si intrerupatoarele, ferestrele, usile, tocurile usilor, etc. Aceasta operatiune o sa-ti rapeasca ceva din tipul tau, atat de pretios, dar il vei recupera inzecit poate, la sfarsit cand nu vei mai sta sa cureti si sa freci petele de vopsea cazute accidental.
  • Nu uita de demontarea lustrelor sau a corpurilor care ilumineaza incaperea, de obicei sunt fragile si nu le poti aplica orice produs de curatat, in cazul in care au fost, din greseala, murdarite.
  • Acopera-ti solul din camera respectiva, vei castiga astfel mai mult timp, procesul de curatare poate sa necesite mult timp iar suprafata e posibil sa fie afectata.
  • Acum cand camera este numai buna pentru zugravit, pregateste-te si tu pentru activitatea pe care urmeaza sa o desfasori. Echipeaza-te cu un halat sau o salopeta si poarta o palarie/sapca pentru a-ti proteja parul. Pantofii trebuiesc de asemenea protejati, astfel nu o sa murdaresti solul din restul casei in care vei patrunde ulterior.
  • Dupa ce ai terminat de zugravit, spala uneltele reutilizabile si depoziteaza-le intr-un loc la indemana. E posibil sa doresti sa zugravesti si alte camere, sigur o sa-ti fie utile.
  • Acum ca peretii sunt uscati, poti “despacheta” prizele, ferestrele si restul de articole care au fost izolate.   

Camera ta este ca noua, nu s-a produs multa mizerie, procesul de curatenie va dura foarte putin. Iti rame numai sa o populezi cu mobilierul respectiv!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

O solutie practica pentru decorarea holului: Dulapul din lemn O solutie practica pentru decorarea holului: Dulapul din lemn
Vopsiti cu ...efect! Vopsiti cu ...efect!
Cum sa montezi singur un intrerupator in cativa pasi simpli - DIY Cum sa montezi singur un intrerupator in cativa pasi simpli - DIY
Mobilierul cu aspect patinat Mobilierul cu aspect patinat
DIY: Corpuri de iluminat pe care le poti realiza singur DIY: Corpuri de iluminat pe care le poti realiza singur
Cum se zugraveste cu vopsea lavabila? Cum se zugraveste cu vopsea lavabila?

Vezi mai multe articole