on

Centrala termica – Profesionistii vorbesc despre 5 riscuri ale unei revizii efectuate in mod neprofesionist

20 ianuarie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Este un lucru bine stiut faptul ca o centrala termica reprezinta o investitie. Iar evaluarea acestei investitii se face nu doar in functie de performante, ci si dupa durata de viata. Cu cat o centrala are o viata mai lunga, cu atat putem spune ca investitia si-a meritat banii. Desigur, acest lucru devine posibil si in conditiile unei mentenante efectuate periodic, dar mai ales in mod profesionist.

De aceea, importanta contactarii unei firme autorizate este cruciala pentru prelungirea duratei de folosire a unei centrale. Spre deosebire de specialistii “de ocazie”, profesionistii atestati vor remedia disfunctionalitatile si vor preveni aparitia altora, cu ajutorul echipamentelor omologate si al pieselor de schimb originale.

Aceasta este, de altfel, si modalitatea de lucru a Conexiuni Aero-Klima, service autorizat si partener Platinum al Ariston Thermo. Compania asigura servicii integrate de climatizare, piese de schimb, service garantie si postgarantie pentru marcile Ariston, Chaffoteaux si Rendamax, care ofera multiple avantaje pentru clienti din punct de vedere al raportului cost-calitate.

Pe acest considerent, le-am solicitat parerea reprezentantilor Conexiuni Aero-Klima (Ariston Service) legat de importanta efectuarii unei revizii in mod profesionist a centralei termice.

“In primul rand, daca revizia este facuta neprofesionist, pot aparea mai multe inconveniente in legatura cu performantele centralei. Unul dintre acestea poate fi reprezentat de un consum mai mare de gaz. Apoi, in cazul in care lucrarea este efectuata de cineva care nu cunoaste in amanunt centrala, pot ramane nereparate anumite defecte ascunse”, ne-a spus Marilena Tagirta, inginer in domeniul centralelor termice si unul dintre cei mai importanti oameni din structura administrativa a Ariston Service.

Reprezentanta Ariston Service ne-a spus si cateva dintre motivele pentru care fiecare proprietar de centrala ar trebui sa apeleze la o firma profesionista pentru revizie: “Trebuie sa mentionez ca la o revizie facuta de o firma profesionista, se vor folosi doar piese originale, disponibile in cel mai scurt timp posibil, iar astfel, durata de viata a centralei va fi prelungita considerabil. In plus,  noi, la Ariston Service, le asiguram tuturor clientilor nostri un timp de interventie scurt in cazul unei solicitari post revizie”.

Asadar, iata inca o data lista problemelor care pot aparea in cazul unei revizii efectuate incorect, de catre persoane neautorizate:

  1. Consum mai mare de gaz
  2. Durata de viata mai mica a centralei
  3. Defecte ascunse care se observa doar in cazul unei revizii corect executate
  4. Interventie lenta
  5. Utilizarea de piese de alta provenienta decat cele originale

Tocmai pentru a veni in sprijinul celor care cauta doar cele mai bune servicii in ceea ce priveste montarea si intretinerea unei centrale termice, Ariston Service desfasoara pana la finalul lunii ianuarie o promotie. Nu mai putin de 100 de vouchere de reducere pot fi obtinute automat doar prin completarea unui formular. Astfel, dupa ce vor intra in posesia lor, detinatorii vor beneficia de un discount de 100 de lei la o revizie efectuata de Ariston Service sau de 200 de lei, in cazul in care vor opta pentru achizitionarea unei centrale noi. Mai multe despre promotie si inscriere, AICI!

Adauga un comentariu


4 Comentarii

Daniel - Florin Păcuraru

30 ianuarie, 18:03

Din păcate reviziile mele la ,, renumita ,, centrală Ariston au fost făcute ... praf . Am avut probleme cu centrala de la bun început , au fost schimbate cred jumătate din piese datorită ,, profesionalismului ,, celui de la FIRMA AUTORIZATĂ , iar acum după aproape 3 ani de cînd o dețin fac baie tot cu apă călduță . Am vorbit chiar și cu cei de la Ariston , însă ...se pare că dacă ei își fac vînzarea la centrale , de fraieri nu îi mai interesează nimic !

Cristi s

30 ianuarie, 13:23

In afara de o reclama mascata a firmei respective nu am aflat absolut nimic:)

ConstantinV

22 ianuarie, 17:46

"'Utilizarea de piese de alta provenienta decat cele originale"" => acasta se face in cadrul unei reparatii si nu la revizie.

In opinia mea revizia obligatorie este cam un fel de frectie la picior de lemn. Singurul lucru pozitiv, dar inutil si tardiv, ar fi depistarea eventualei pierderi de gaze. Ce defecte ascunse s-ar putea depista? Depunerile de piatra?! Asa ceva m-ar interesa...:)

Nicu Adrian

22 ianuarie, 13:13

Sincer, eu mi-am luat o mare teapa cu centrala incepand de la firma care mi-a pus centrala si instalatia in casa cat si cu centrala propriu zisa, fiind defecta inca de la inceput doar ca sa nu benificiez de garantie cei care se ocupau de garantie veneau mai reglau ceva la ea si apoi zicea ca nu are nimic totul e ok. pana la urma centrala aproape de terminarea garantiei a inceput sa dea erori aproape zi de zi pana la urma dupa multe apeluri la firma care se ocupa de garantie au schimbat vana de gaz si alte piese [asta dupa ce eu timp de 3 ani am platit facturi enorme la gaz cate 700 800 Lei per Luna] si in ziua de azi la fel face[probleme vasu de expansiune, pompa, schimbatoru in placi , apa calda la baie tot nu am ]. Sincer nu am beneficiat nici o data de acel ajutor de incalzire de la stat toti bani i-am dat din buzunaru meu nu stiu daca va dati seama ce greu mi-a fost si cate sacrificii am facut, mai ales ca pe centrala si toata instalatia ma costat o avere dar am zis ca voi avea apa calda si caldura si voi amorsa cheltuiala in timp[deunde mai bine faceam foc cu haine de la second ieseam mai avantajos].... deoarece sunt un pensionar pe caz de boala si am pensia doar de 400 lei.

Alte articole

Pentru a combate schimbarile climatice este nevoie de implicarea tuturor Pentru a combate schimbarile climatice este nevoie de implicarea tuturor
Incalzirea prin pardoseala: cum poti executa lucrarea potrivita pentru locuinta ta Incalzirea prin pardoseala: cum poti executa lucrarea potrivita pentru locuinta ta
CENTRALA TERMICA - Acte si autorizatii CENTRALA TERMICA - Acte si autorizatii
Descopera atmosfera magica a semineului electric care consuma cat un singur bec! Descopera atmosfera magica a semineului electric care consuma cat un singur bec!
Alegerea caloriferelor: fonta, otel sau aluminiu? Alegerea caloriferelor: fonta, otel sau aluminiu?
Iata de ce merita sa schimbi cazanul pe lemne cu o pompa de caldura electrica Iata de ce merita sa schimbi cazanul pe lemne cu o pompa de caldura electrica

Vezi mai multe articole