on

Cum alegem o pompa de caldura? Factori importanti de luat in considerare.

05 martie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Gasirea pompei de caldura potrivite pentru casa dumneavoastra poate fi uneori o provocare. Cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa aveti, in prealabil, o idee foarte clara despre ceea ce asteptati de la pompa de caldura.
 
In prezent, multi dezvoltatori de proprietati doresc sa instaleze solutii de incalzire care nu stau in calea sustenabilitatii. De aceea, vedem din ce in ce mai multe constructii noi incalzite de pompele de caldura. Cu toate acestea, alegerea sursei pompei de caldura nu este foarte usoara. Exista o serie de criterii diferite pentru a va asigura ca ajungeti la solutia perfecta - proiectarea, integrarea inteligenta in locuinta, spatiul necesar si lista continua. Dar daca luati in considerare toate punctele de mai jos, veti gasi, cu siguranta, ceea ce aveti nevoie pentru propriul proiect.
 
Spatiul necesar - ce pompa de caldura se va incadra in locuinta mea?
 
 
Cea mai buna alegere a pompei de caldura pentru casa dumneavoastra se va reduce, in final, la spatiul disponibil.

• Intr-o casa unifamiliala, o pompa de caldura geotermala, cu o putere de 7 kW, necesita o suprafata plana de aproximativ 300 m2. In acest caz, energia este extrasa de colectorii de suprafata.

• Modul in care energia este extrasa de pompele de caldura geotermale cu foraj de adancime inseamna ca aceasta solutie economiseste spatiu, dar va puteti confrunta cu costuri mai mari ca rezultat al lucrarilor de constructie.

• Aproape aceeasi cantitate de spatiu este necesara pentru pompele de caldura cu sursa apa, care necesita crearea de puturi. Exista o multime de reguli si regulamente specifice de urmat aici. De exemplu, va trebui sa luati in considerare distanta dintre puturile invecinate si adancimea putului propriu. Daca doriti sa luati in considerare acest tip, va trebui sa luati legatura cu autoritatile locale pentru informatii suplimentare.

• Pompele de caldura cu sursa de aer au o unitate in aer liber, ceea ce inseamna ca ocupa mai putin spatiu in casa. Faptul ca sunt usor de integrat le face o alegere ideala pentru proiecte de renovare.

 

Zgomot - cat de zgomotoasa ar trebui sa fie pompa de caldura cu sursa aer?

Daca va orientati catre o pompa de caldura cu sursa aer, va trebui sa va ganditi la zgomotul pe care aceasta il poduce.

De regula, zgomotul produs de un echipament tehnic nu trebuie sa depaseasca nivelul acceptabil de zgomot de fond in timpul noptii, de exemplu. Pentru a va face o idee sumara aici, in multe zone rurale din Austria, nivelul de zgomot in punctul in care incepe proprietatea vecinului dvs. nu trebuie sa depaseasca 30 de decibeli intre orele 22:00 si 06:00. Acesta este echivalentul ticaitului unui ceas sau a unei brize usoare. Ca punct de referinta, puterea sonora a unei masini de spalat vase este de aproximativ 45 dB (A).

Control - ce beneficii ar trebui sa ofere pompa de caldura?

Casele inteligente sunt in tendinta in acest moment, iar majoritatea noilor constructii, in aceste zile, sunt echipate cu unele aparate care pot fi controlate de aplicatii si alte gadgeturi online.

Si, prin urmare, are sens sa va ganditi daca doriti si optiunea de conectare a pompei de caldura la Internet. La urma urmei, aceasta conexiune este singura modalitate de a face diagnosticul si depanarea, efectuate online de la distanta in caz de probleme. Acest lucru inseamna ca nu va fi nevoie sa apelati o echipa de service pentru clienti care sa se deplaseze acasa. Daca sunteti in cautarea unei metode eficiente de gestionare a pompei de caldura, exista o serie de solutii alternative pe care sa le luati in considerare in avans. Daca utilizati sistemul de control Hoval, aveti optiunea de a extrage puterea necesara pentru pompa de caldura fara a genera emisii, cum ar fi prin integrarea unei solutii cu panou solar sau combinarea pompei de caldura cu o ventilatie rezidentiala controlata.

Design - este important pentru mine ca pompa mea de caldura sa aiba un design modern?

Pentru multi oameni, aspectul extern al pompei de caldura este un factor important, deoarece investesc mult timp si bani in casa si gradina lor.

In cazul pompelor de caldura cu sursa aer, unitatea exterioara este, de obicei, plasata in gradina, motiv pentru care multe persoane aleg cu atentie designul. Daca puteti gasi o pompa de caldura cu sursa aer, cu un design modern frumos, o puteti transforma intr-un element de decor elegant, mai degraba, decat sa simtiti nevoia sa o mascati, ceea ce ar necesita lucrari si investitii suplimentare. Daca, totusi, pompa de caldura nu va fi la vedere sau daca pur si simplu nu va deranjeaza cum arata, puteti uita de design si alege o varianta mai avantajoasa ca pret.

Serviciu clienti - Doresc asistenta disponibila de la producator?

Un aspect la care oamenii se gandesc adesea doar atunci cand ceva nu mai functioneaza este disponibilitatea serviciului pentru clienti.

Pentru multi clienti, este important sa poata contacta un specialist cu privire la pompa de caldura ori de cate ori este nevoie. La urma urmei, nimeni nu vrea sa stea intr-o casa rece zile intregi, daca ceva nu merge bine. Tot ce va putem sugera aici este sa alegeti un furnizor care are o echipa de asistenta dedicate pentru clienti. Hoval acopera intreaga suprafata a tarii si specialistii pot fi alaturi de dvs. in cel mai scurt timp. Investitia intr-o unitate care poate fi conectata la Internet inseamna, de asemenea, ca poate fi accesata de la distanta. Problemele pot fi rezolvate inainte ca dumneavoastra sa observati ca ceva nu este in regula.

Tehnologie - ce poate face viitoarea mea pompa de caldura?

De asemenea, va trebui sa luati in considerare cea mai recenta tehnologie. In acest moment, va confruntati cu o decizie importanta intre o pompa de caldura modulanta si o pompa de caldura nemodulanta. Modulatia inseamna ca pompa de caldura produce doar cantitatea potrivita de energie necesara in casa, sistemul de incalzire folosind temperatura exterioara ca punct de referinta. Prin contrast, o pompa de caldura nemodulanta functioneaza intotdeauna la putere maxima ori de cate ori este necesara incalzirea. Chiar si atunci cand un nivel mai scazut al energiei termice ar fi suficient. Acest lucru este similar cu o unitate care functioneaza pe baza unui sistem on / off.

Racire - pompa de caldura trebuie sa ofere atat incalzire cat si racire?

Odata cu verile din ce in ce mai fierbinti, cererea pentru solutii de racire este in crestere. O multime de pompe de caldura ofera optiunea de a aduce camerele la o temperatura mai usor de gestionat in perioadele calde ale anului. Ventilatoarele convectorilor distribuie aer rece in casa. Puteti afla mai multe despre utilizarea pompelor de caldura pentru racire dand clic aici.

Principalele intrebari atunci cand cumparam o pompa de caldura:


• Cat spatiu am disponibil pentru pompa de caldura?

• Ce restrictii de zgomot trebuie sa iau in considerare pentru zona unde locuiesc?

• Este designul pompei de caldura important pentru mine?

• As dori sa am acces la o echipa de service de la producator?

• Vreau sa pot conecta pompa de caldura la Internet?

• Vreau ca pompa de caldura sa-si ajusteze puterea la nivelul de incalzire necesar?

• Doresc o pompa de caldura nemodulanta sau o pompa de caldura modulanta?

• As dori ca pompa de caldura sa ofere racire in lunile de vara?

Mai multe detalii aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Confort termic in casa dumneavoastra Confort termic in casa dumneavoastra
Sisteme de incalzire Sisteme de incalzire
Semineul Electric – avantaje si dezavantaje Semineul Electric – avantaje si dezavantaje
Ce trebuie sa stii despre un convector pe gaz Ce trebuie sa stii despre un convector pe gaz
Secretele repartitorului de caldura Secretele repartitorului de caldura
Incalzirea prin pardoseala (I) Incalzirea prin pardoseala (I)

Vezi mai multe articole