on

Inovatii tehnologice in amenajarea bailor - trenduri 2019

14 martie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Amenajarea unei bai nu a presupus niciodata mai multa documentare decat in ultimii ani. Pe langa stiluri si tendinte, acum ai la dispozitie extrem de multe inovatii menite sa faca baia un spatiu mai primitor. Tendintele actuale sunt concentrate in jurul esteticii functionale. Frumosul care intervine intr-un mod pozitiv in viata de zi cu zi este cu adevarat trendul contemporan.

Nu mai este suficient sa amenajam bai frumoase, ele trebuie sa ne faca viata mai usoara in fiecare zi. De la procesul de curatare si intretinere, pana la clipele de relaxare ale dusului din fiecare seara, au fost create tehnologii care sa le faca mai accesibile si mai simple.

1. Igiena - vase de toaleta cu sisteme de curatare

Igiena este unul dintre cele mai importante trenduri in amenajarea bailor. In mod traditional, vasul de toaleta reprezinta zona cu cel mai mare numar de bacterii. Cum una dintre prioritatile bailor moderne este mentinerea unui grad ridicat de igiena, marii producatori de ceramica au anticipat trendul si au inceput sa creeze tehnologii inovatoare de tragere apa pentru mentinerea unui cadru cat mai igienic.

Exista o tehnica de realizare a ramei vasului de toaleta numita Rimless care a fost preluata de toti marii producatori. Rimless presupune absenta ramei de pe marginea vasului de toaleta, astfel incat apa nu mai curge exclusiv prin spatele vasului, ci si pe laterale si prin fata acestuia.

Marele avantaj al tehnologiei Rimless este ca igiena vasului va fi intretinuta mult mai usor, prin simplul fapt ca va fi clatit de fiecare data cand se va trage apa. Un alt avantaj al acestui tip de tehnologie este ca spalarea va fi mult mai simpla datorita faptului ca bacteriile nu mai pot ramane sub rama intr-un spatiu foarte greu accesibil.

Insa evolutia acestor vase de toaleta nu s-a oprit aici. Producatorii au intrat intr-o competitie pentru perfectionarea acestei tehnologii. Printre cele mai populare astfel de tehnologii merita mentionate si Aquablade a producatorului belgian Ideal Standard, Triple Vortex de la producatorul german Grohe, sau Direct Flush a producatorului Duravit.

Fiecare dintre aceste tehnologii este un sistem de tragere apa care presupune o curgere a apei intr-un mod care igienizeaza. Aquablade este un Rimless perfectionat care presupune o actionare concentrica a apei pentru o spalare cu jet puternic a intregului vas. Triple Vortex se foloseste de trei fante prin care apa ajunge in interiorul vasului formand o clatire circulara puternica de mare precizie.

Avantaje sisteme tragere apa cu curatare vas:

● O igiena mai crescuta pentru ca intreg vasul este clatit de fiecare data cand se trage apa;
● Curatare mult mai eficienta prin acces facil la toata suprafata vasului;
● Sunt mult mai elegante si placute din punct de vedere estetic.

2. Ceramica antibacteriana

Este din ce in ce mai important ca baia sa devina un spatiu cu o igiena impecabila. Cum stilul de viata contemporan este din ce in ce mai aglomerat, tehnologia are rolul de a ne ajuta sa dedicam timp lucrurilor cu adevarat importante. Curatenia baii nu ar trebui sa fie pe lista, ea ar trebui sa fie din ce in ce mai usoara. Astfel, au aparut din ce in ce mai multe tehnologii menite sa te ajute sa ai o baie curata cu efort cat mai mic.

Pe langa sistemele inovative de tragere a apei pentru curatarea vasului de toaleta, marii producatori au adus imbunatatiri si ceramicii. Prin crearea unui strat de protectie antibacterian, se asigura un mediu mult mai curat si in acelasi timp o utilizare si o intretinere mult mai facila a suprafetei.

Unul dintre pionierii acestei tehnologii este Grohe prin inovatia PureGuard. Aceasta blocheaza murdaria si inhiba dezvoltarea bacteriilor. Cu ceramica de la Grohe, baia este mai igienica si arata imaculat datorita finisajul PureGuard.

Avantajele ceramicii antibacteriene:

● Curatenia se mentine timp mai indelungat cu efort mai mic;
● Spatiul antibacterian creeaza un mediu sigur pentru tine si familia ta.

3. Baterii - design, ergonomie, economie si confort

Modul in care utilizam apa este din ce in ce mai chibzuit. Fie ca vrem sa protejam natura sau sa scadem factura de utilitati, o prioritate este reducerea consumului. Marii producatori de baterii sanitare au incercat sa inoveze, astfel incat sa sa existe o varianta in care consumul sa fie cat mai mic, cu un confort in utilizare cat mai mare.

Una dintre tehnologiile preferate este aerarea apei. Astfel, apa este amestecata cu aer permitand un debit constant, o presiune perfecta si o acoperire impecabila fara un consum ridicat de resurse. Acest lucru se face cu ajutorul unui perlator care imbina proportional apa si aer pentru un jet optim.

Din punct de vedere design, trendul este inclinat in favoarea liniilor unitare, atat curbate, cat si in unghiuri drepte. Se opteaza foarte mult pe seturi pentru un design unitar al intregii bai, iar recomandarea specialistilor este sa se opteze pentru un stil de design care sa se mentina in alegerea tuturor elementelor de amenajare a baii.

Fie ca se opteaza pentru un ambient modern sau retro, este important ca elementele sa aiba o congruenta si o continuitate. De la baterii, pana la accesorii, toate trebuie sa aiba o fluenta si sa reflecte un stil unitar.

Inovatii pe care le poti alege pentru bateriile de baie:

● Baterii termostatate - sunt bateriile de cada/dus care mentin constanta temperatura apei, astfel incat experienta dusului sa fie exceptionala;
● Functii deosebite ale parei sau ale palariei de dus, precum functia de ploaie care imita ploile lejere de primavara tarzie pentru o experienta relaxanta;
● Perlatoare inovative care ofera un plus de confort in timp ce economisesc din cantitatea de apa consumata;
●Cursivitatea manerului de actionare este foarte importanta atat pentru precizia temperaturii cat si a debitului. Exista tehnologii care au perfectionat setarea manuala a acestora pentru un confort in utilizare cat mai mare;
● Tehnologii de tratare a alamei sanitare pentru o rezistenta cat mai mare in timp si usurinta in curatare.

De ce trendul se concentreaza pe inovatie?

Inovatia in ultimii ani nu s-a mai limitat la tehnologie. Ea a migrat in toate aspectele vietii pentru a crea un plus de confort. Baia nu a facut exceptie, fiind una dintre cele mai importante si des folosite camere ale fiecarei case.

Unul dintre lucrurile pe care nimeni nu le face cu placere este curatenia in baie. Motiv pentru care, mentinerea igienei in baie a devenit in ultimii ani un trend cel putin la fel de important ca stilurile de amenajare. Insa nici economia de resurse, confortul in utilizare si dezvoltarea unor elemente care sa faca folosirea fiecarei parti a baii mai placuta sunt pe lista de prioritati a marilor producatori de obiecte sanitare din ceramica si baterii de baie.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Design de baie personalizat, cu gama de culori GROHE Design de baie personalizat, cu gama de culori GROHE
O cabina de dus fara infiltratii O cabina de dus fara infiltratii
Lungul drum catre o baie de vis Lungul drum catre o baie de vis
Camera vesela din casa ta: baia tropicala Camera vesela din casa ta: baia tropicala
Cum organizam spatiile de depozitare intr-o baie Cum organizam spatiile de depozitare intr-o baie
Cum se monteaza corect un incalzitor instant de apa Cum se monteaza corect un incalzitor instant de apa

Vezi mai multe articole