on

Cum poți înlocui faianța cu tapetul pentru baie?

19 ianuarie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Vremurile în care tapetul putea fi folosit doar în încăperile uscate ale unei camere au apus de mult, iar de acest răsfăț pot profita acum și spațiile mai dificile, precum băile, terasele sau bucătăriile.

 

Extrem de variat în ceea ce privește modelele, tapetul de baie a fost conceput să reziste unei umezeli ridicate, chiar și în contactul cu apa, să protejeze pereții fără să îi supună apariției igrasiei și mucegaiului și să fie ușor de întreținut. Află în cele ce urmează cum poți schimba total aspectul băii tale folosindu-te de tapetul creat special pentru baie.

 

Ce trebuie să știi când înlocuiești faianța cu tapetul de baie?   

 

Decizia de a reîmprospăta aerul din baia ta cu ajutorul tapetului a fost luată, însă nu știi exact de unde trebuie să începi? Iată pașii pe care trebuie să îi faci dacă vrei ca baia ta să fie întocmai cum ai visat.

  • Înainte de a îți achiziționa tapetul, trebuie să te asiguri că modelul și tipul ales este potrivit montajului într-o încăpere supusă umezelii constante, așa cum este baia. Acesta trebuie să fie impermeabil și rezistent la apă, chiar dacă nu îl montezi în apropierea surselor de apă. De asemenea, un tapet lavabil este ideal pentru baie, deoarece este important ca suprafețele să poată fi ușor de curățat și igienizat. 
  • În prezent există mai multe tipuri de tapet care pot fi montate cu succes în băile din locuințe și care vor oferi acestora un aspect elegant și luminos. Tapetul din vinyl sau PVC sau tapetul din sticlă sunt unele dintre cele mai bune variante pentru băi.

 

Dacă nu poți lua încă decizia de a renunța definitiv la faianță, vestea bună este că unele tipuri de tapetul se pot monta direct pe faianță. Cu rosturile bine curățate și nivelate, cu un adeziv special și cu un tapet de calitate, vei avea o nouă baie fără să parcurgi etapele unei renovări complicate.

Stiluri de amenajare a băii

 

Unul dintre principalele avantaje pe care ți le oferă tapetul este diversitatea foarte mare de culori, nuanțe și texturi. Astfel, spre deosebire de faianță, cu ajutorul tapetului poți obține o mulțime de stiluri de amenajare în baie, de la stilul romantic până la cel industrial, cu elemente desprinse din natură sau cu forme abstracte.

  • Modelele de tapet simple, curate și fine se potrivesc de minune atât în băile micuțe care au nevoie de senzația unui spațiu mai mare, cât și în băile mari oferindu-le un aspect elegant.
  • Dacă îți place mult aspectul clasic al băilor, poți să alegi dintre modelele de tapet imitație de faianță. Marele avantaj al acestui tip de tapet este faptul că odată ce vei dori alt model, schimbarea se va face ușor, fără să te lovești de un mic șantier în baie.
  • În cazul în care marmura este o piatră care te-a cucerit și pe care ai admirat-o de fiecare dată când o vedeai în băi, atunci tapetul imitație de marmură este, cu siguranță, ceea ce cauți.
  • Motivele florale sau cele acvatice se văd foarte frumos în baie, creând senzația unui spațiu liniștitor și revigorant.

Pe lângă avantajul pe care ți-l oferă varietatea de modele, ușurința în aplicare și protecția pereților de umezeală lăsându-i totodată să respire, tapetul pentru baie mai are un avantaj. Prețul extrem de accesibil, chiar și în cazul celor mai de calitate tapete create din materiale premium. Astfel, dacă vrei să te bucuri de pereți cu modele deosebite în întreaga ta locuință, inclusiv în baie, cu siguranță vei găsi modelul tău dacă îți întorci privirea către tapetul de baie. 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Inovatii tehnologice in amenajarea bailor - trenduri 2019 Inovatii tehnologice in amenajarea bailor - trenduri 2019
Cum sa pastrezi chitul dintre rosturi ca nou Cum sa pastrezi chitul dintre rosturi ca nou
Reconditionarea cazii de baie: sfaturi de refacere in regim DIY Reconditionarea cazii de baie: sfaturi de refacere in regim DIY
Mozaic cu vedete pentru o baie unicat Mozaic cu vedete pentru o baie unicat
O baie usor de curatat O baie usor de curatat
Alege un robinet inteligent si redu risipa de apa Alege un robinet inteligent si redu risipa de apa

Vezi mai multe articole