Storcator de fructe cu o fata frumoasa care stoarce fructele

Cum alegi storcatorul de fructe si legume

17 decembrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Toata lumea cauta sa adopte un stil de viata cat mai sanatos. Unii merg cat mai des la sala de fitness sau la bazin, altii acorda atentie sporita grasimilor si colesterolului, stilul de viata veggie capata tot mai multi adepti. Storcatorul de fructe are un rol central in cadrul unei alimentatii cat mai sanatoase. Dar cum alegi storcatorul de fructe?

Nu exista storcatorul perfect, fiecare soi de fructe si legume are proprietatile sale iar storcatorul perfect, care sa scoata tot ce-i mai bun dintr-un fruct, indiferent de soi, inca nu s-a inventat.

In linii mari, exista 4 categorii de storcatoare, fiecare avand caracteristicile lui:

Storcatorul pentru citrice. Este cel mai ieftin si cel mai fragil, de regula manual si, asa cum ii spune si numele, cu el poti obtine suc de lamaie, portocale, clementine, mandarine, grapefruit sau pomelo. Are o utilitate limitata.

Storcatorul cu centrifugare. Ca avantaje, acest storcator obtine sucul rapid, separand totodata si pulpa. Ca dezavantaje, trebuie curatat imediat, face mult zgomot si multa spuma, nu-l poti folosi pentru orice fel de legume si nici pentru verdeturi. Sucul este obtinut prin centrifugare la viteze mari, astfel ca o parte din vitamine se pierd.

Storcatorul cu un ax canelat. Sucul este obtinut prin zdrobirea si maruntirea pulpei la viteze mai mici, astfel ca sucul nu-si pierde din vitamine. Acest tip de storcator este usor de curatat si un face mult zgomot.

Storcatorul cu doua axuri canelate. Acest tip de storcator realizeaza sucul de cea mai buna calitate si totodata si in cea mai mare cantitate. Este usor de curatat, nu face zgomot si poate stoarce orice, inclusiv verdeturi. Are insa si dezavantaje, viteza de extragere a sucului este mica iar pretul storcatorului este mare.

In concluzie, un storcator ieftin consuma multe fructe sau legume si produce mai putin suc, in timp ce un storcator scump consuma mai putine fructe si legume, obtinand insa mai mult suc si mult mai calitativ.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Intretinerea si curatarea aragazului Intretinerea si curatarea aragazului
5 reguli privind amplasarea corecta a frigiderului 5 reguli privind amplasarea corecta a frigiderului
Curatenia in casa: profita de Black Friday si fa-ti locuinta luna Curatenia in casa: profita de Black Friday si fa-ti locuinta luna
Cele mai des intalnite defectiuni ale frigiderului tau si solutiile lor Cele mai des intalnite defectiuni ale frigiderului tau si solutiile lor
10 semne ca frigiderul tau nu functioneaza corespunzator 10 semne ca frigiderul tau nu functioneaza corespunzator
10 sfaturi pentru intretinerea plitelor 10 sfaturi pentru intretinerea plitelor

Vezi mai multe articole