on

Cum cureti masina de spalat

22 aprilie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

La fiecare utilizare, masina ta de spalat acumuleaza tot felul de depuneri. Mizeria din tesaturi nu este evacuata in totalitate. In timp, este posibil ca hainele tale proaspat spalate sa nu mai aiba mirosul de haine proaspat spalate. Da, chiar si masina de spalat are nevoie sa fie spalata. Iata cum poti face acest lucru utilizand produse ecologice.

Curata interiorul masinii de spalat. Foloseste pentru aceasta operatiune solutie cu bicarbonat de sodiu sau solutie cu otet.

Pentru o curatare temeinica, incalzeste o jumatate de litru de otet pana aproape de temperatura de fierbere, dar fara sa-l dai in clocot. Toarna otetul in cuva masinii de spalat, impreuna cu un pliculet de bicarbonat de sodiu. Inchide usa masinii de spalat, asteapta aproximativ 30 de minute, apoi porneste masina de spalat pe un program scurt, dar la o temperatura cat mai inalta. Fara detergent si fara haine, fireste. Dupa ce se termina acest ciclu de spalare, deschide usa masinii de spalat si ferestrele casei, astfel incat sa iasa repede mirosul de otet.

Pentru o curatare ceva mai simpla, pune doua plicuri cu bicarbonat in compartimentul pentru detergent si porneste masina pe un program de spalare scurt. Dupa ce programul s-a incheiat, trebuie sa verifici si sa te asiguri ca nu a ramas bicarbonat in sertarul pentru detergent.

Curata exteriorul masinii de spalat. Da, din cand cand cand trebuie sa cureti si exteriorul masinii, sticla de la usa, tamburul dintre usa si cuva, precum si compartimentul pentru detergent si balsam. Pentru aceasta operatiune poti folosi un burete umezit intr-un amestec de apa si otet. Proportia optima este de o jumatate de cana la otet la o cana de apa.

Si mai este ceva. Din cand in cand, curata filtrul. Este locul in care se aduna scame si reziduuri din tesaturi, firele de par de pe haina sau banii uitati prin buzunare.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Improvizatiile sunt catastrofale! Improvizatiile sunt catastrofale!
Miele lansează în România o nouă plită cu inducție cu hotă integrată și spațiu mai mare de gătit Miele lansează în România o nouă plită cu inducție cu hotă integrată și spațiu mai mare de gătit
Curățenia locuinței în 2 pași – cum îți alegi partenerii care te ajută să îți menții casa curată: aspiratorul și mașina de spălat vase Curățenia locuinței în 2 pași – cum îți alegi partenerii care te ajută să îți menții casa curată: aspiratorul și mașina de spălat vase
Ce trebuie sa faci pentru a nu-ti strica frigiderul Ce trebuie sa faci pentru a nu-ti strica frigiderul
Pregateste-te de curatenie cu Black Friday Pregateste-te de curatenie cu Black Friday
8 sfaturi pentru utilizarea cuptorului cu microunde 8 sfaturi pentru utilizarea cuptorului cu microunde

Vezi mai multe articole