on

Cum cureti de praf lentila unui CD player

22 iunie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Astazi, majoritatea oamenilor prefera sa asculte muzica stocata in calculator, telefon sau walkman, in format mp3 sau alte formate audio digitale. Mai mult, adolescentii si nativii digitali asculta muzica stocata in cloud, acest sistem permitandu-le ca, in schimbul unui abonament lunar de aproximativ 5 euro, sa aiba acces online la biblioteci musicale ce totalizeaza zeci si sute de milioane de melodii. Cu toate acestea, unii prefera sa asculte muzica inregistrata pe CD. Problema este ca, in timp, pe lentila unui CD player se asterne praful si nu mai citeste bine discul, asa ca aceasta trebuie curatata. Cum procedezi pentru a curata de praf lentila unui CD player?

Exista CD playere la a caror lentila poti ajunge fara sa demontezi aparatul, in general cele portabile. Dar, pe cele care au sertar in care asezi discul trebuie sa le demontezi. Atentie, incearca sa demontezi cat mai putin din aparat, pentru a iti fi mai usor sa-l montezi la loc, si fii atent la ordinea operatiilor si a componentelor pe care le demontezi.

Ia un betisor de curatat urechile, uda vata din capatul betisorului in apa, apoi stoarce bine vata. Aceasta trebuie sa fie doar umeda, nu uda. Sub nicio forma sa nu folosesti alcool medicinal sau alte substante care contin alcool, deoarece acestea deterioreaza lentila. Curata lentila usor, cu miscari circulare, rotind cate putin si betisorul. Apoi foloseste un alt betisor, dar cu vata uscata, si sterge din nou lentila, pentru a nu ramane pete pe ea.

Monteaza aparatul la lor si fa-i un test. Daca in continuare CD playerul tau nu citeste discul, atunci este posibil ca alta sa fie cauza, nu praful de pe lentil, si este cazul sa mergi la un electronist sau la un service autorizat.

Sa stii ca stergerea lentilei cu betisor cu vata umeda, apoi cu vata uscata, este valabila si pentru DVD playere sau Blu-Ray. Iti dorim auditie sau vizionare placuta, dupa caz.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

lucian

26 aprilie, 23:55

La un radfio mp3 ELTA 2476 , cand am bagat cd-ul s-a auzit un carait de roti dintate din plastic ,parca s-a blocat si nu mai reda cd ! ce trebuie sa fac ?????

Alte articole

Bluetooth to RCA intr-o "cutie de chibrituri" Bluetooth to RCA intr-o "cutie de chibrituri"
Cabluri sisteme audio – importanta si sfaturi pentru alegere - a doua parte Cabluri sisteme audio – importanta si sfaturi pentru alegere - a doua parte
Sfaturi pentru achizitionarea castilor audio Sfaturi pentru achizitionarea castilor audio
Ia cu tine magia sărbătorilor de iarnă, cu aceste cadouri ideale pentru pasionații de muzică Ia cu tine magia sărbătorilor de iarnă, cu aceste cadouri ideale pentru pasionații de muzică
Cum sa profiti la maximum de televizorul tau de ultima generatie Cum sa profiti la maximum de televizorul tau de ultima generatie
BenQ lanseaza TK810, un proiector 4K UHD wireless cu 3200 ANSI lumeni BenQ lanseaza TK810, un proiector 4K UHD wireless cu 3200 ANSI lumeni

Vezi mai multe articole