on

Cum sa incorporezi in casa o scara exterioara

18 aprilie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cand vine vorba despre amenajari sau renovarea unei locuinte, imaginatia proprietarului este cea care determina complexitatea operatiunii.

La o cladire deja construita, ideile sunt ceva mai greu de implementat, insa nu imposibil. Spre exemplu, situatia prezentata recent de un cititor Misiunea Casa, care ne-a solicitat ajutorul in legatura cu modalitatile prin care o scara exterioara poate fi incorporata in cladire.

“Construiesc o scara exterioara la o cladire, si as vrea sa o inchid pe lateral cu un material mai usor. Scara fiind suspendata constructorul spune ca nu ar fi indicat sa zidim cu caramida pe ea. Daca puteti sa ma ajutati cu un sfat, va multumesc.”, a fost mesajul primit de noi de la Sorin O.

In acest caz, inchiderea exterioara depinde foarte mult de modul in care a fost construita scara. Sarcina indusa de inchiderea exterioara nu ar trebui sa fie sustinuta de catre structura acestei scari, ci de o fundatie separata. Cea mai simpla solutie este inchiderea ansamblului in tamplarie termoizolanta din PVC sau sisteme similare.

Insa, daca proprietarul doreste ca scara sa fie inchisa cu zidarie, de asemenea este necesara o fundatie care sa poata prelua greutatea blocurilor de caramida sau BCA. Prin aceasta metoda, spatiul scarii va fi pus in evidenta si se vor putea crea inclusiv noi spatii de depozitare.

Ai si tu intrebari? Daca da, te asteptam oricand pe Forumul Misiunea Casa, unde poti gasi raspunsul la zeci de teme despre construirea si amenajarea casei si a gradinii.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Automatizari porti - Cum le alegem si cum le intretinem? Automatizari porti - Cum le alegem si cum le intretinem?

Vezi mai multe articole