Cum schimbi culoarea hortensiilor

27 aprilie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Hortensiile merita sa ocupe un loc special in gradina sau in ghivecele fiecarui iubitor de flori. Hortensiile sunt flori spectaculoase si te poti bucura de ele in nuante de alb, roz sau albastru. In cazul in care nu stiai, iti dezvaluim noi cele doua secrete pe care le ascund hortensiile.

Primul: hortensiile pot avea efecte halucinogene, de aceea sunt intalnite tot mai rar in gradinile publice si nu este recomandat sa le mananci frunzele sau bobocii. Despre al doilea secret al hortensiilor vom vorbi pe larg in acest articol.

Aceste flori minunate au capacitatea de a-si adapta culoarea in functie de locul in care sunt plantate. Floriile hortensiilor isi schimba culoarea in functie de PH-ul solului. Daca vrei sa ai hortensii albastre, atunci ai nevoie de un sol cu PH acid, care contine aluminiu. Pentru a creste aciditatea solului in care este plantata hortensia poti sa torni in jurul plantei o solutie de sulfat de aluminiu. Solutia o poti obtine amestecand 1 lingurita de sulfat in 3-4 litri de apa. 3 saptamani mai tarziu, torni din nou aceasta solutie in jurul plantei.

O alta varianta de a creste aciditatea solului este sa presari in jurul plantei cafea macinata, coji de oua, rumegus, scoarta de copac, coji de portocale sau de grapefruit. In fine, exista si o a treia varianta de a obtine hortensii albastre si anume sa folosesti un fertilizator cu un nivel ridicat de potasiu, dar cu nivel scazut de fosfor.

Daca vrei sa ai hortensii roz, atunci trebuie ca solul sa fie mai putin acid si sa nu contina deloc aluminiu. Pentru aceasta, toamna, poti sa torni putin var in jurul plantei.
Daca nu ai var, o alta varianta este sa presari resturi de caramizi. Iar a treia varianta de a obtine hortensii roz este sa folosesti un fertilizator cu un nivel ridicat de fosfor.

Acestea fiind zise, nu-ti ramane decat sa alegi viitoarea culoare a hortensiilor din gradina sau ghiveci si sa folosesti trucurile pe care tocmai ti le-am dezvaluit.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Trucuri pentru a amenaja o gradina cocheta Trucuri pentru a amenaja o gradina cocheta
Pregatirea gradinii pentru toamna Pregatirea gradinii pentru toamna
Sistemul de irigare prin picurare cu banda – Ce este si cum se foloseste Sistemul de irigare prin picurare cu banda – Ce este si cum se foloseste
Merele si gutuile - cand le culegi si cum le pastrezi Merele si gutuile - cand le culegi si cum le pastrezi
Care sunt beneficiile folosirii masinii de tuns iarba? Care sunt beneficiile folosirii masinii de tuns iarba?
Cum sa aleg pardoseala WPC in functie de utilizarea acesteia Cum sa aleg pardoseala WPC in functie de utilizarea acesteia

Vezi mai multe articole