Bucataria de vara, visul gospodinelor

29 iulie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru oricine locuieste la casa, un gratar facut in curte cu prieteni si familia este cea mai potrivita alegere pentru cateva momente de relaxare, in orice weekend. Daca aveti o familie numeroasa si prieteni pe masura, atunci cu siguranta o bucatarie de
Bucatarie de vara
bucataria de vara
vara este ideala pentru dumneavoastra.
 
O asemenea bucatarie in aer liber are cateva avantaje pe care ar fi pacat sa nu le exploatati. In primul rand scapati de caldura din interiorul casei si nu va fi nevoie sa folositi aerul conditionat in exces, ceea ce se traduce si printr-o factura redusa la consumul de electricitate. In al doilea rand, adaugarea unei astfel de dotari creste valoare unei case, daca la un moment dat doriti sa va schimbati locuinta. Nu este cazul sa mai vorbim despre faptul ca, deranjul din bucataria de la interior este mult mai mare in perioada in care orice gospodina incepe sa pregateasca gemuri si dulceturi, muraturi si alte alimente conservate pentru iarna. Solutia salvatoare vine tocmai din mutarea bucatariei in aer liber, unde si curatenia se realizeza mult mai usor.
 
Variantele de amenajare sunt diverse, de la un simplu gratar, completat cu un set de mobilier de gradina, pana la o bucatarie complet mobilata si utilata, cu frigider, aragaz sau plita incorporate, chiuveta, dulapuri si polite pentru depozitare, baruri si suprafete pentru gatit. Pentru ca bucatariile in aer liber sunt acum la moda, designerii au creat o multime de variante de amenajare, in stil clasic, rustic sau modern, de marimi si culori diverse, dupa fiecare buget. Cand bugetul este limitat puteti concepe bucataria din exterior doar cu  piesele de baza: gratar si cuptor, accesorii pentru gratar si un dulap pentru depozitare vesela. Daca nu ati descoperit unde se potriveste cel mai bine in spatiul pe care il aveti disponibil, puteti apela la un architect, care va poate
Bucatarie de vara
bucatarie de vara
ajuta inclusiv ce culori sau finisaje sa alegeti in armonie cu arhitectura si designul casei.  
 
Mai intai de toate decideti ce caracteristici doriti sa aiba zona dedicata gatitului. Luati in calcul faptul ca aparatele electrocasnice trebuie protejate impotriva conditiilor de mediu nefavorabile, motiv pentru care se recomanda ca acestea sa fie amplasate intr-o zona acoperita. Amenajarea unei zone de gatit in curte trebuie sa ofere si avantajul accesului rapid la bucataria interioara, dar in acelasi timp sa fie la o distanta potrivita astfel incat sa protejeze interiorul locuintei de fum si caldura. Un alt aspect important pe care trebuie sa-l luati in calcul in momentul in care va stabiliti bugetul este racordarea la utilitati (gaz, electricitate, apa), plus dotarea cu un stingator ca masura de precautie.
 
Materialele si finisajele utilizate la amenajarea unei bucatarii de exterior trebuie sa indeplineasca anumite conditii si cea mai importanta dintre ele este rezistenta la diferite conditii de mediu: soarele, ploaia si zapada, pot decolora, pata sau deteriora suprafatele sensibile la umezeala si raze UV. Evitati folosirea blaturilor laminate daca bucataria nu este amplasata in zone bine protejate si suprafetele din lemn, nelacuite sau vopsite. Indicat ar fi sa utilizati placile din beton sau materialele naturale, cum ar fi piatra sau ardezia, iar pentru dulapuri alegeti mahonul, cedrul, santalul sau tecul. Restul tine de preferinte si modul in care doriti sa va personalizati spatiul din exteriorul casei.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

isabel

13 noiembrie, 11:47

imi place articolul!

Alte articole

Pavele peste tot (II) Pavele peste tot (II)
Lucrari de primavara in gradina Lucrari de primavara in gradina
Care sunt beneficiile folosirii masinii de tuns iarba? Care sunt beneficiile folosirii masinii de tuns iarba?
Unelte care transforma gradinaritul intr-o placere Unelte care transforma gradinaritul intr-o placere
Ingrijirea pomilor fructiferi Ingrijirea pomilor fructiferi
 4 idei simple care iti vor transforma gradina 4 idei simple care iti vor transforma gradina

Vezi mai multe articole