on

Cum pastrezi in siguranta discurile de vinil

28 mai, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In ziua de azi, muzica preferata o pastram si o ascultam din calculatorul personal, telefonul mobil sau cloud. Dar, inainte sa fie stocata in format digital, muzica era inregistrata pe casete audio, benzi de magnetofon, discuri de vinil sau compact discuri, vinilul si compact discul asigurand si cea mai buna calitate a sunetului. Numerosi melomani apreciaza muzica redata de pick-up si colectioneaza discuri de vinil. Desi acestea sunt tratate anti-fungic si nu mucegaiesc, discurile de vinil trebuie depozitate si intretinute corespunzator.

Depozitarea

Discurile de vinil trebuie depozitate vertical. Daca sunt depozitate pe plan orizontal, atunci cand este scos un disc din stiva, acesta risca sa se zgarie. In plus, cand sunt depozitate unul peste celalalt, discurile se taseaza si se pot deforma.

Nu aseza discurile de vinil in soare sau aproape de surse de caldura precum soba sau caloriferul. Caldura puternica poate deforma discurile.

Curatarea de praf

Firele de praf pot sa zgarie discul si sa afecteze calitatea. Curatarea de praf se face cu o perie antistatica, cu fire de fibra de carbon. Intai se curata de praf platanul pick-up-ului. Apoi discul trebuie asezat pe pick-up si, in timp ce platanul invarte discul, peria trebuie asezata si apasata usor pe disc. Operatiunea se repeta si pe cealalta parte a discului.

Valoarea discurilor din vinil creste in timp, colectionarii platesc sume frumoase de bani pentru discuri rare si vechi, dar functionale. Daca ai in casa asemenea bijuterii muzicale, pastreaza-le cu grija.

Adauga un comentariu


2 Comentarii

Ovidiu

29 mai, 10:19

Adică pui discul pe platan, pornesti pick-up-ul, platanul se învârte şi implicit învârte şi discul, iar tu ţii peria pe disc.

Iordache Florin

28 mai, 20:22

Cum adica "discul trebuie asezat pe pick-up si, in timp ce platanul invarte discul"?

Alte articole

Locuri ideale pentru citit Locuri ideale pentru citit
Cum sa alegi un zdrobitor bun si util Cum sa alegi un zdrobitor bun si util
Islanda, Australia, Scotia - 3 destinatii pentru o vara racoroasa Islanda, Australia, Scotia - 3 destinatii pentru o vara racoroasa
Adaptarea decorului interior la perioada verii Adaptarea decorului interior la perioada verii
Ingrijirea plantelor de apartament pe timp de iarna Ingrijirea plantelor de apartament pe timp de iarna
Plantele in vacanta Plantele in vacanta

Vezi mai multe articole