on

Cum pregatesc mobilierul din casa pentru relocare?

28 octombrie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Mutarea dintr-o locuinta in alta presupune multa munca pentru ambalarea, impachetarea si transportarea obiectelor si pieselor de mobilier. De aceea, procesul de mutare este unul destul de stresant pentru aproape toata lumea, dar in special pentru cei care aleg sa se ocupe pe cont propriu de intreg acest proces.

 

In schimb, cei care apeleaza la ajutorul oferit de o firma de mutari vor scapa de toate aceste motive de stres, putand astfel sa se ocupe si de aspecte mai placute care tin de mutarea intr-o noua locuinta, cum ar fi planul de amenajare a acesteia. Acest lucru este posibil deoarece echipa firmei respective se poate ocupa atat de pregatirea, cat si de transportul mobilei la noua adresa.

 

Golirea si dezasamblarea pieselor mari de mobilier

 

Pregatirea pentru mutarea propriu-zisa trebuie sa inceapa cu cateva zile inainte, mai ales in cazul pieselor mai mari de mobilier, care sunt utilizate pentru depozitare. Prin urmare, oamenii trebuie sa inceapa cu golirea acestora si sortarea lucrurilor care sunt depozitate.

 

De exemplu, in cazul frigiderului, acesta ar trebui golit si dezghetat inainte de a fi carat si transportat cu un autovehicul potrivit, care sa permita ancorarea acestuia intr-o pozitie usor inclinata.


Obiectele mici ar trebui ambalate in cutii de carton sau cu folii de protectie, pe care ar trebui atasate etichete cu continutul acestora, precum si cu destinatia fiecaruia.

 

In cazul pieselor mari de mobilier, dupa ce acestea sunt golite ar trebui sa se inceapa demontarea acestora. In acest fel vor fi mai usor de carat pe scarii, mai ales prin spatiile mai inguste si de aranjat si ancorat in masinile care urmeaza sa le transporte la noua adresa.

 

Pentru cei mai neindemanatici sau cei care nu au suficient timp, de aceste aspecte se poate ocupa echipa firmei de mutari mobila care a fost contractata pentru ajutor in realizarea acestui proces complex.

 

Ambalarea si impachetarea tuturor lucrurilor

 

Pentru a se asigura ca piesele de mobilier nu vor suferi nici un fel de accidente sau deteriorari in timpul manevrarii si transportului acestora catre noua adresa, oamenii ar trebui sa le ambaleze chiar si pe cele mai mari dintre ele.

 

Daca in cazul obiectelor de mici dimensiuni, aceste pot fi impachetate in cutii de carton, in cazul celor mai mari, cei de la Professionalmovers sustin ca cea mai potrivita solutie este infolierea acestora cu folie stretch sau chiar cu folie cu bule, pentru cele mai fragile.

 

Contractarea unei firme de mutari mobila

 

Cu toate ca majoritatea etapelor prezentate mai sus pot fi realizate de oameni, pe cont propriu, pentru etapa finala, cea de transportare a lucrurilor in noua locuinta, acestia ar trebui sa apeleze la serviciile oferite de o firma specializata in mutari Bucuresti sau din orasul in care locuiesc.

 

Avantajele pe care o astfel de firma le ofera sunt determinate atat de varietatea de servicii pe care le detin in portofoliu, cat si de economia de timp si modul eficient in care se deruleaza intregul proces de mutare.

 

In plus, o astfel de firma detine in parcul auto autovehiculele potrivite chiar si pentru transportul obiectelor electrocasnice si pieselor de mobilier de mari dimensiuni. Astfel ca mutarea se poate realiza chiar si cu un singur transport, in functie de cantitatea obiectelor care trebuie sa fie mutate de la vechea locuinta la cea noua.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Canapeaua extensibila Canapeaua extensibila
Alegerea canapelei potrivite Alegerea canapelei potrivite
Elemente de feronerie Elemente de feronerie
Cum alegi mobilierul potrivit pentru locuinta ta?! Cum alegi mobilierul potrivit pentru locuinta ta?!
Sfaturi pentru compartimentarea dressing-ului Sfaturi pentru compartimentarea dressing-ului
Mobilierul pictat - noul trend in 2011 Mobilierul pictat - noul trend in 2011

Vezi mai multe articole