mobilier din lemn

Tipuri de lemn pentru mobila

14 decembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Lemnul este de departe materialul cel mai dorit atunci cand vine vorba de mobilier de interior. Rezistent si aspectuos, este alegerea naturala cea mai fericita pentru casa ta.

In functie de densitatea materialului, lemnul se imparte in trei categorii:
• soiuri moi: brad, cedru, pin, brad alb, ienupar, tei, plop tremurator, plop simplu, salcie, arina, castan;
• soiuri tari: fag, mesteacan, stejar, ulm, platan, artar, scorus, nuc grecesc, frasin, mar;
• soiuri foarte tari: salcam alb, carpen, corn, fistic, tisa.
Hai sa trecem, asadar, in revista, principale tipuri de lemn pentru mobila ca sa stii ce alegi in functie de bugetul si preferintele tale.

Mahon

Mobilierul din mahon antic este o alegere excelenta datorita luciului sau inconfundabil. Exploatarea lui a inceput masiv dupa secolului 18 iar acum este un lemn mai greu de obtinut. Tocmai de aceea pretul lui este mai ridicat decat la alte tipuri de lemn,

Stejar

Este un lemn de calitate superioara si devine cu adevarat valoros daca este uscat corespunzator. Daca este uscat natural atunci este nevoie de o perioada de 12 ani pentru a putea indeplini toate criteriile de calitate. Atunci devine insa si foarte scump. Se foloseste pentru mobila de lux, constructia iahturilor etc. Lemnul de stejat alb este folosit in special la constructia de butoaie sau alte recipiente pentru depozitat lichide. Datorita texturii acest lemn nu permite scurgerile. 

Fagul

Este un lemn tare longeviv, rosiatic. Este utilizat in orice tip de mobila si este apreciat pentru flexibilitatea sa.  Este considerat o alternativa mai ieftina la mobila din stejar, iar calitatile celor doua esente sunt apropiate.

Brad

Lemnul din brad este mai ieftin decat multe alte tipuri din lemn, dar de o calitate suficient de buna cat sa fie foarte popular printre admiratorii mobilierului din lemn. Poate fi vopsit sau dat cu lac transparent. Textura plina de noduri a lemnului ii face de asemenea sa fie o alegere populara. Este cel mai folosit pentru mobilierul cu aspect rustic, dar se foloseste cu succes si pentru constructia rafturilor si a dulapurilor. 

Lemnul de cires

Ca si mahonul, lemnul de cires are o culoare rosiatica, inchisa. Este considerat un lemn de esenta nobila si este folosit pentru confectionarea mobilierului de lux.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Amenajarea rafturilor si etajerelor in apartament Amenajarea rafturilor si etajerelor in apartament
Mobilier - Stiluri traditionale Mobilier - Stiluri traditionale
BONALDO | Noile tendinte in materie de amenajari interioare BONALDO | Noile tendinte in materie de amenajari interioare
Early Black Friday | Reduceri de pana la 85% la Delta Studio Early Black Friday | Reduceri de pana la 85% la Delta Studio
Viata lunga cu feronerie de calitate Viata lunga cu feronerie de calitate
Mobilierul pictat - noul trend in 2011 Mobilierul pictat - noul trend in 2011

Vezi mai multe articole