on

Cum sa ai o gradina sanatoasa!

08 iulie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Beneficiile pentru sanatate ale gradinaritului sunt la fel de abundente ca si productiile acesteia. Dar pentru ca plantele sunt organisme vulnerabile ele pot fi afectate cu usurinta de boli, daunatori sau de schimbarile bruste de temperatura. Astfel ca nu este usor sa mentii o gradina sanatoasa.

Vineri, 05.07.2019, secretele unei gradini sanatoase, au fost impartasite de specialistii Valentin Tofan, Director de Vanzari -Marcoser, Daniel Agapie, Director - Executiv Zeolites Production si Calin Diaconu, Project Manager Misiunea Casa, in cadrul emisiunii “Vrem Sa Stii”, de la Radio Romania Antena Satelor.

Legumicultura romaneasca incepe sa creasca, sa respecte niste standarde si sa se faca cunoscuta la nivel european. Solul nostru este exceptional, iar clima ne permite sa cultivam. Unii dintre noi isi mai aduc aminte de gusturile copilariei, de gustul rosiei culese din propria gradina sau de mirosul pepenelui proaspat taiat.

Cum putem combate mana?

Zeolitul este un reglator de umiditate, creaza un microclimat nefavorabil dezvoltarii daunatorilor la nivel de microclimat, de frunza. Partea cea mai fina a zeolitului adera pe suprafata exterioara a frunzei, astfel ii permite acesteia sa se hraneasca si tine la distanta daunatorii (mucegai, ciuperci, insecte etc.). De asemenea, zeolitul, prin caracteristicile lui proprii, poate fi un reglator de pesticide adunci cand cantitatea acestora este depasita, ne spune Daniel Agapie, Director Executiv - Zeolites Production

Putem folosi pesticide, sunt ele periculoase?

Pesticidele, atata timp cat sunt folosite conform indicatiilor oferite de producator, nu vor cauza probleme. Tratamentele cu pesticide trebuie aplicate la indrumarea unui specialist in domeniu, nu se dau dupa ureche, ne povesteste Valentin Tofan, Director de Vanzari - Marcoser.

Daca nu ai vazut sau ascultat emisiunea, te invitam sa urmaresti clipul urmator pentru a descoperi toate sfaturile oferite de specialistii Valentin Tofan, Director de Vanzari -Marcoser, Daniel Agapie, Director - Executiv Zeolites Production.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Gradinile verticale, de la vis la realitate Gradinile verticale, de la vis la realitate
Vietuitoare care iti pot fi de folos in gradina Vietuitoare care iti pot fi de folos in gradina
Gradinile japoneze ca paradisuri austere Gradinile japoneze ca paradisuri austere
Bradul de Craciun: ce trebuie sa stii despre intretinerea si replantarea brazilor in ghiveci Bradul de Craciun: ce trebuie sa stii despre intretinerea si replantarea brazilor in ghiveci
Cum sa alegi masina de tuns iarba Cum sa alegi masina de tuns iarba
Un nume propriu devenit... comun: werzalit Un nume propriu devenit... comun: werzalit

Vezi mai multe articole