INVELITORI: Sindrile din lemn

25 aprilie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Sindrilele din lemn pot avea o durata de viata cuprinsa intre 15 si 40 de ani. Durabilitatea lor depinde de clima, de expunerea la intemperii si gradul de inclinare a acoperisului. Ca regula, cu cat este mai abrupt acoperisul, cu atat mai mult va rezista materialul invelitorii, deoarece apa nu poate sa formeze mici balti, iar gheata si zapada nu se pot depune in cantitati mari, astfel incat sa distruga lemnul.
 
Daca in acoperis sunt infiltratii, sau daca banuiti ca aveti sindrile ce prezinta deteriorari survenite in urma unor furtuni puternice sau din alte cauze, va recomandam sa verificati acoperisul pentru a identifica aceste sindrile indoite, fisurate sau rupte. In timpul acestei inspectii, mai puteti verifica lipsa sindrilelor si indepartarea muschiului sau a resturilor vegetale care pot deveni substratul dezvoltarii vegetatiei..
 
Infiltratiile de apa, datorita faptului ca sunt vizibile din podul casei, pot fi verificate. Prin urmare, nu trebuie decat sa va urcati in podul casei si sa va uitati dupa pete de apa formate la nivelul acoperisului. Daca constatati ca infiltratiile si-au facut aparitia, iar acest lucru se datoreaza starii precare in care se gasesc unele sindrile, nu trebuie decat sa le inlocuiti sau sa le reparati - daca acest lucru este posibil. Din fericire, inlocuirea sindrilelor din lemn este un lucru relativ simplu de facut. In schimb, nu se poate spune acelasi lucru despre invelitorile care, datorita gradului mare de uzura, necesita inlocuirea in totalitate.
 
Siguranta intai de toate!
Nu incercati sa efectuati lucrari la acoperis daca acesta este alunecos, abrupt sau cand ploua ori bate vantul – nici macar nu incercati sa va urcati daca este chiar putin umed. Asadar, toate reparatiile trebuie facute cand vremea si celelalte criterii permit acest lucru.
Pentru a evita crearea altor pagube decat cele existente, incercati sa mergeti cat mai putin pe acoperis.
Daca aveti cele mai mici temeri in privinta sigurantei, va recomandam sa apelati la o firma specializata in asemenea lucrari.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum evitam stricaciunile provocate de ploi acoperisurilor Cum evitam stricaciunile provocate de ploi acoperisurilor
Acoperisul ventilat din sindrila bituminoasa: mai rezistent si etans cu pastila termoadeziva Acoperisul ventilat din sindrila bituminoasa: mai rezistent si etans cu pastila termoadeziva
Alegerea invelitorilor (II): tabla, sindrila bituminoasa, sita, sindrila, placile ondulate si ardezia Alegerea invelitorilor (II): tabla, sindrila bituminoasa, sita, sindrila, placile ondulate si ardezia
Protectia acoperisului la zapada Protectia acoperisului la zapada
Wetterbest – Sfaturi pentru un acoperis rezistent Wetterbest – Sfaturi pentru un acoperis rezistent
Izolarea optima a acoperisului utilizand spuma poliuretanica Izolarea optima a acoperisului utilizand spuma poliuretanica

Vezi mai multe articole