O casa sanatoasa cu un acoperis de calitate

04 martie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Acoperisul unei case asigura prin izolatiile inglobate, atat un confort termic pentru spatiul de la mansarda, cat si protectie impotriva intemperiilor. Specialistii din domeniu ar spune ca prin forma si orientarea pantelor, prin culoarea si textura materialului din care este realizat, acoperisul reprezinta cartea de vizita a proprietarului unei case. Este elementul arhitectural care atrage privirea si ofera prima impresie. Dincolo de aspectele estetice, inca din faza de proiectare este foarte important ca acoperisul casei sa beneficieze de un sistem de hidro si termoizolare.
 
Acoperisuri
acoperisuri
Etanseitatea la apa, la pierderile de caldura si chiar la patrunderea zgomotului din exterior sunt cele mai importante aspecte ce contribuie la durabilitatea constructiei, confortul termic de la interior si economia de energie necesara climatizarii (folosirea aparatelor de aer conditionat vara si incalzirea casei pe timp de iarna). Hidro si termoizolarea casei, desi necesita investitii costisitoare, sunt lucrari foarte importante, pretentioase in executie si de mare raspundere, de aceea trebuie consultat un specialist care sa va ofere solutia potrivita fiecarui tip de casa in parte.
 
De cele mai multe ori, betonul reactioneaza cu factorii de mediu si degradeaza constructia, infiltratiile de apa contribuind la coroziunea armaturilor si a pieselor metalice, modificand caracteristicile fizico-mecanice ale materialelor prin ciclurile inghet-dezghet si nu in ultimul rand favorizand aparitia igrasiei si mucegaiului. Chiar daca o lucrare de acoperire a casei, dupa cum este si firesc are un termen de garantie si o durata de viata estimata, nu ignorati problemele care ar putea sa apara. Macar o data la doi ani este recomandat un control riguros al acoperisului. Asigurati-va ca nu s-au produs deplasari ale elementelor componente, ca nu exista fisuri sau perforari ale stratului hidro si termoizolator, ca nu aveti infiltratii de apa sau condens nejustificat. O atentie speciala trebuie sa acordati inclusiv curatarii jgheaburilor si burlanelor pentru a permite scurgerea apelor pluviale.
 
Un alt aspect important este ansamblul sistemului de termoizolatie mai ales in cazul in care, sub acoperis este amenajat un spatiu de locuit. Multi proprietari stiu astazi sa pretuiasca spatiul de locuit de sub acoperis,  iar un sistem termoizolant le ofera o temperatura constanta si confortabila la mansarda. Termoizolarea acoperisului impiedica inclusiv umezeala sa patrunda in acest spatiu, dar important de retinut este faptul ca orice structura de acoperis trebuie prevazuta cu o bariera de vapori. De fapt, sub invelisul exterior al acoperisului se afla un acoperis secundar care pe langa rolul de a termoizola casa la acest nivel, mai are si rolul de a impiedica patrunderea apei in termoizolatie, provenita din ploi torentiale sau topirea zapezii.
 
Termoizolatia peste capriori suna interesant pentru orice proprietar de casa, pentru ca o asemenea lucrare se executa la exterior si este recunoscuta ca fiind cel mai eficient procedeu,  care formeaza pe intregul acoperis o calota termoizolanta fara punti termice. In concluzie, o casa hidro si termoizolata corect va reduce cu cel putin 50% facturile la energie, va oferi la interior un confort termic pe tot parcursul anului si un mediu sanatos fara probleme legate de mucegai sau igrasie.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Fibra din sticla sau sindrila bituminoasa? Fibra din sticla sau sindrila bituminoasa?
Acoperisul si fortele naturii Acoperisul si fortele naturii
Acoperiș din țiglă metalică – 10 avantaje pentru casa ta Acoperiș din țiglă metalică – 10 avantaje pentru casa ta
Ghid practic de montaj al sistemului de jgheaburi și burlane Ghid practic de montaj al sistemului de jgheaburi și burlane
Invelitori din lemn versus placi ondulate Invelitori din lemn versus placi ondulate
Cum sa alegem tigla metalica? 5 aspecte cheie Cum sa alegem tigla metalica? 5 aspecte cheie

Vezi mai multe articole