on

Cum Să Alegi Cea Mai Bună Saltea Ortopedică

17 august, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ai probleme cu salteaua și te întrebi care este cea mai bună saltea ortopedică? Cu toții avem obiceiuri și nevoi de somn diferite. Anumite persoane au nevoie de saltele care să fie potrivite pentru spatele lor. Salteaua ortopedică ofera un nivel ridicat de confort mai ales pentru cei care suferă de dureri cronice de spate sau au probleme cu articulațiile.

 

De asemenea, salteaua ortopedică ajută enorm și pentru a scăpa de insomnie -  ,,boala’’ secolului 21, de care suferă din ce în ce mai mulți oameni. Dacă nu te poți trezi energic și te trezești nervos și cu multiple dureri și salteaua ta este veche, trebuie să iei în considerare faptul că trebuie să-ți achiziționezi una nouă.

 

Salteaua pe care ți-o alegi este foarte importantă, deoarece dacă optezi pentru o saltea prea tare, aceasta va apăsa pe punctele care te dor cel mai tare. Totodată, o saltea prea moale, nu îți va susține corect corpul.

 

La momentul actual, poți să alegi dintr-o multitudine de oferte de pe piață, însă trebuie să știi exact de ce ai nevoie. Există multe oferte și promoții care te pot induce în eroare, tocmai de aceea este recomandat să te informezi foarte bine înainte să iei o decizie. Iata de ce trebuie sa ții cont atunci cand cauți o saltea ortopedică!

 

Dimensiune

 

Lungimea, lățimea și grosimea saltelei tale au un impact semnificativ asupra somnului tău, de aceea trebuie să te uiți bine înainte de achiziționare.

 

O saltea ortopedică bună are o lungime cu peste 15-20 de cm mai mare decât înălțimea ta. Cât despre lățime aceasta trebuie să aibă minim 70 de cm pentru un pat single și 160x200 pentru un pat dublu.

 

Grosimea saltelei este cea care stabilește capacitatea de susținere a coloanei vertebrale. Altfel spus, trebuie să alegi o saltea care are minim 16 cm grosime. Grosimea saltelei este în strânsă legătură cu rezistența ei în timp, iar beneficiile asupra sănătății sale se vor vedea mai clar.

 

Fermitate

 

Saltelele ortopedice sunt bune deoarece au o fermitate medie spre mare pentru a menține coloana vertebrală pe loc. De obicei, cauza esențială a durerii de spate la ridicarea din pat este că salteaua nu este suficient de tare pentru da corpului oportunitatea de a avea un legătură uniformă cu salteaua.

 

 

Saltelele ortopedice înlătură punctele de presiune și promit o bună circulație a sangelui în timpul somnului, astfel corpul relaxându-se complet. Alege saltele ortopedice cât mai ferme, pentru că acestea pot ajuta la tratarea sau prevenția problemelor legate de durerile de spate sau deformările de coloană.

 

Materiale

 

Materialul saltelei și husa trebuie sa fie super confortabile, întrucât te vei sprijini mult timp pe ele. Cea mai bună sugestie a experților este să optezi pentru o o saltea care să nu aibă arcuri, dar să fie realizată din materiale naturale de înaltă calitate.

 

Alege materialul de cea mai înaltă calitate căutând 100% natural pe ambalajul produsului. Lâna sau bumbacul sunt materiale bune pentru husă, deoarece lasă pielea să respire și nu reține umezeala.

 

Alege saltele din materiale naturale, cum ar fi fibra de cocos sau latexul natural. Aceste materiale permit saltelei să respire, să țină umezeala afară și să păstreze mirosurile neplăcute în interior. Este mult mai puțin probabil să se dezvolte bacterii sau acarieni. Aceste materiale asigură menținerea aspectului proaspăt pentru o lungă perioadă de timp.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Alege mobila dormitoare pentru confortul perfect Alege mobila dormitoare pentru confortul perfect
Dormitor in stil chinezesc Dormitor in stil chinezesc
Recomandari de lenjerii de pat pentru dormitorul tau Recomandari de lenjerii de pat pentru dormitorul tau
Dormitorul din mansarda Dormitorul din mansarda
Dormitor in stil marocan Dormitor in stil marocan
Liniste, confort si relaxare: Definitia unui dormitor pe placul tuturor (prima parte) Liniste, confort si relaxare: Definitia unui dormitor pe placul tuturor (prima parte)

Vezi mai multe articole