Amenajarea dormitorului

Dormitorul, intre vis si realitate

24 martie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dormitorul ar trebui sa fie cea mai importanta camera din casa ta, desi este cel mai privat si intim spatiu. Atunci cand vrei sa-ti decorezi dormitorul trebuie sa iei in considerare faptul ca acesta trebuie sa-ti serveasca drept refugiu si loc de evadare din mijlocul grijilor cotidiene. Scopul tau trebuie sa fie acela de a crea o incapere speciala, care sa-ti refaca bateriile, sa-ti ofere calm si visare si in care sa te simti ca intr-o cu totul alta lume. Desi cu totii ne dorim asta, fiecare are o viziune particulara asupra modului in care ar trebui sa arate o astfel de camera.


Incepe prin a-ti imagina o camera de hotel in care te-ai simti foarte bine sau una in care chiar ai fost si ti-a ramas in minte ca locul ideal de relaxare, romantism si confort. De ce stil si atmosfera este caracterizat acest hotel? Pitoresc si fermecator? Luxos si extravagant? Colorat si radiant? Linistit si pasnic? Pe pat sunt aglomerate multe perne pufoase, iar cuvertura este retro si confortabila sau patul este modern si glamouros, cu cearsafuri de satin? Hotelul este la malul marii, in mijlocul orasului sau intr-o tara straina? Tu stabilesti stilul care ti se potriveste.

Daca vrei ca atunci cand pasesti in dormitor sa simti ca intri in propria vacanta exotica, instaleaza un pat plutitor – un hibrid intre hamac si pat, acesta are caracterul jucaus al unui hamac si invita la visare, dar pastreaza integral confortul unui pat. Bucura-te de libertatea pe care ti-o ofera patul plutitor, care va deveni negresit punctul de interes al dormitorului.
Mai mult, pentru un design exotic, poti alege mobilier din ratan. Nu e nevoie sa alegi maroul sau bejul clasic, ci poti cumpara piese din ratan vopsit in alb sau nuante foarte inchise de maro.

Opteaza pentru culori deschise si multe oglinzi, pentru a crea impresia de largime a spatiului. Nu ingramadi mult mobilier si obiecte decorative. Vor crea impresia de dezordine si lipsa de spatiu, ceea ce iti va perturba somnul. Obisnuieste-te sa decorezi in mod frecvent camera cu flori proaspete in vaze de sticla transparenta, pentru a obtine un look prospat, de calm si relaxare.
Daca esti un iubitor de lectura, iti poti crea un colt special, aproape de fereastra, in care poti citi si te poti bucura de o ceasca de ceai fierbinte iarna sau de un fresh cu gheata vara. Poti cauta o sofa vintage pe care sa o retapitezi sau un fotoliu balansoar confortabil. Nu ezita sa iti tranformi dormitorul intr-un loc perfect pentru nevoile tale.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Paturi de vis Paturi de vis
Recomandari de lenjerii de pat pentru dormitorul tau Recomandari de lenjerii de pat pentru dormitorul tau
Lenjerii de pat cu design creativ Lenjerii de pat cu design creativ
Amenajare apartament mic - dormitor si baie Amenajare apartament mic - dormitor si baie
Schimbarea si spalarea cearsafurilor – ce greseli poti sa faci Schimbarea si spalarea cearsafurilor – ce greseli poti sa faci
Ce trebuie sa stii cand iti alegi pilota Ce trebuie sa stii cand iti alegi pilota

Vezi mai multe articole