Cum sa alegi finisajul ideal

20 iunie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Va promiteam saptamana trecuta ca vom face o scurta trecere in revista a produselor care pot fi fo
losite la amenajarile intrerioare, respectiv finisaje de toate tipurile. In functie de tipul de perete sau de cat de corect a afost construita cladirea exista o larga varietate de materiale de constructii oferite de producatori, cu preturi pentru toate buzunarele.
Daca peretele este destul de drept, puteti aplica finisaje cu grosimi sub 1 mm. Rimano Top este un glet ultrafin de ipsos indicat pentru obtinerea de finisaje interioare albe, netede, cu aspect matasos. Se aplica pe o mare varietate de suprafete suport puternic absorbante cum ar fi BCA-ul, ipsosul, tencuieli netede de ciment nisip cu absorbtie foarte mare, gipscarton etc. Se obtin suprafete interioare de culoare alba, netede, si, in plus, impreuna cu banda de armare repara ale fisurile, astupa porii din perete si ajuta la corectarea finisajelor executate anterior.
Pentru finisaje cu grosimi 1-3mm puteti alege Rimano Bianco, care este un glet de ipsos alb cu timp de lucru (in vasul de amestecare) de 45 minute, cu care se pot obtine finisaje netede, de calitate superioara, ale peretilor si plafoanelor. Acest material constituie o baza durabila pentru: zugraveli, lacuiri, vopsiri, tapetari etc. Se aplica pe suprafete suport aspre, rugoase (ex. tencuieli finisate la nivel de grund). Este ideal pe santierele unde se cere obtinerea unei productivitati si calitati ridicate. Principalul avantaj al acestui produs este ca reduce manopera necesara in executie si pierderile de material la aplicare.
Pentru tencuieli, acelasi producator propune Rimano Ten, un mortar gata preparat pe baza de ipsos si perlit, de mare productivitate, cu aplicare manuala. Se pune direct pe suport/zidarie. Se finiseaza cu un glet de ipsos din gama Rimano, obtinandu-se economii importante de costuri de materiale si manopera/mp finisat. Principalul avantaj este ca se poate aplica pe o mare varietate de suporturi. In plus, inlocuieste, cu un strat, tencuielile traditionale interioare din 3 straturi din mortar de ciment (sprit, grund, tinci), reducand costurile/mp. Rimano Ten permite finisarea cu un glet de ipsos imediat dupa intarire, economisind
astfel timpii de asteptare (2-4 saptamani) pentru finalizarea contractiilor, in cazul tencuielilor pe baza de ciment. Datorita consumului scazut pe metrul patrat (aprox 7,5 kg/mp/1cm), se realizeaza economii de pana la 60% la costul transoportului materialelor la lucrare, in raport cu mortarele traditionale.
Pentru aplicari mecanizate se foloseste Rimano Uni, tot un mortar gata preparat pe baza de ipsos si perlit, care se foloseste la tencuieli interioare. Stratul de tencuiala si finisaj se obtin direct, dintr-un strat unic, respectand tehnologia de aplicare si finisare mecanizata a mortarelor din ipsos. Acesta nu necesita finisaje ulterioare cu alte produse. Se realizeaza tencuiala si finisajul dintr-un singur strat, obtinandu-se o suprafata neteda. La fel ca si produsul anterior are un consum scazut pe metrul patrat (sub 10 kg/mp/1cm).
Un alt material necesar in finisajele interioare este Model Gips, un ipsos cu granulatie omogena, obtinut din roca gips de inalta puritate. Culoarea sa este alba. Model Gips T este destinat turnarii in matrite a ornamentelor de ipsos dar si finisarii peretilor interiori si plafoanelor. Acest material poate constitui un suport durabil pentru aplicarea de finisaje decorative cum ar fi: zugraveli, lacuiri, vopsiri, tapatari etc.
Construct Gips este un ipsos destinat finisarii peretilor interiori sau plafoanelor, precum si reparatiilor finisajelor interioare degradate de suprafata mica. Datorita prizei rapide este indicat pentru reparatii si fixari si pentru obinerea de suprafete netede. Si nu in ultimul rand este foarte usor de folosit.
Dar acestea nu sunt singurele produse din magazinele de profil de pe piata romaneasca. Astfel incat, ne simtim obligati sa va promitem ca vom reveni si in saptamanile urmatoare asupra acestui subiect.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Gips-carton sau design fara limite (I) Gips-carton sau design fara limite (I)
Cum sa iti decorezi dormitorul in conformitate cu regulile Feng Shui? Cum sa iti decorezi dormitorul in conformitate cu regulile Feng Shui?
Placarea peretilor la interior Placarea peretilor la interior
Sfaturi pentru placarea cu marmura Sfaturi pentru placarea cu marmura
Cum realizezi un tavan din gips-carton in 8 pasi Cum realizezi un tavan din gips-carton in 8 pasi
3 idei creative pentru vopsirea peretilor 3 idei creative pentru vopsirea peretilor

Vezi mai multe articole