3 idei creative pentru vopsirea peretilor

19 iunie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca iti doresti o atmosfera noua acasa, o rezolvare usoara si rapida este sa schimbi culoarea peretilor. Dar cand vine vorba de vopsea nu trebuie sa gandesti lucrurile in alb si negru. De aceea, nu te limita la o singura culoare. Iti oferim putina inspiratie cu modele, sabloane si trucuri inedite, ideale pentru o reimprospatare a decorului.

1. Arborele genealogic

Exista foarte multe sabloane pentru vopsirea peretilor cu modele vegetale, geometrice sau cu diverse figurine. Poti alege silueta unui copac, fie ca este sablon sau il desenezi singur, pe care sa o transformi intr-un arbore genealogic inedit. Dupa ce vopsesti copacul intr-o culoare contrastanta cu cea a peretelui, asteapta sa se usuce si agata fotografii ale celor dragi pe crengile acestuia. Efectul va fi surprinzator.

2. Sablonul repetitiv

Foloseste o bucata de polistiren si decupeaz-o intr-o forma simetrica, repetabila. Un exemplu ar putea fi rombul. Pentru inceput traseaza cateva linii orizontale pe perete pentru a te asigura ca modelul este aliniat. Hotaraste-te asupra culorilor pe care le vei folosi si taie tot atatea forme de polistiren. Toarna vopsea in cateva farfurii de unica folosinta pentru a inmuia sablonul. Sterge vopseaua in exces inainte de a presa sablonul pe perete. Poti acoperi tot peretele sau doar o parte a acestuia. Textura polistirenului va conferi modelului un aspect interesant.

3. Model zig-zag

Pentru un model de impact, alege dungile late in zig-zag realizate cu tonuri apropiate. Peretii vor capata un aspect jucaus fara sa isi piarda din eleganta. Vopseste tot peretele intr-o singura culoare si lasa-l sa se usuce complet. Masoara si stabileste latimea dungilor, traseaza modelul in creion si aplica benzile adezive pentru a delimita zonele pe care le vei vopsi. Alege o culoare cu doar cateva tonuri mai inchisa sau mai deschisa decat culoarea de baza, pentru ca efectul sa nu fie suparator. Si in acest caz poti alege sa folosesti modelul pe tot peretele sau doar pentru o anumita portiune. 

Sursa foto: pinterest.com

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Protejarea si finisarea colturilor peretilor din casa Protejarea si finisarea colturilor peretilor din casa
Aplicarea Vopselelor Decorative – Sfaturile Specialistilor Aplicarea Vopselelor Decorative – Sfaturile Specialistilor
Gips-carton sau design fara limite (II) Gips-carton sau design fara limite (II)
Cateva sfaturi pentru a zugravi singura casa Cateva sfaturi pentru a zugravi singura casa
Gipscarton si OSB: diferente si recomandari pentru o utilizare corecta in constructii Gipscarton si OSB: diferente si recomandari pentru o utilizare corecta in constructii
Realizarea zidariilor din caramida transparenta Realizarea zidariilor din caramida transparenta

Vezi mai multe articole