Odata ce ii treci pragul, iti dai seama de frumusetea simplitatii, iar in momentul in care vei iesi, te vei simti alt om, gata sa te plimbi pe drumuri de munte si poteci neexplorate.
Dave Herrle din Westbrook, Connecticut, dulgher de meserie, se plimba pe o astfel de poteca in padure, moment in care i-a trecut prin minte gandul:
De multa vreme ma chinuia gandul ca nu eram prea "normal". Am absolvit un mic colegiu de arte, aveam un job ce presupunea munca de birou si detestam fiecare minut din ce faceam. In 2007, viata mea s-a schimbat simtitor dupa ce am fost intr-o drumetie si am facut tot traseul muntilor Apalasi. A fost un test de curaj in viata mea si am avut noroc ca s-a intamplat cand aveam 27 de ani, nu 67. Timpul petrecut in padure mi-a dat o perspectiva cu privire la beneficiile simplitatii. Ma aflam in padure cand mi-am promis mie insumi sa nu imi mai petrec viata la un loc de munca de care nu ma bucur.
Zis si facut. Nu a stat pe ganduri si a demarat planul, un plan ce avea sa ii schimbe viata. Herrle a decis sa ridice casa visurilor lui, in speranta de a duce o viata in natura, mult mai simpla, dar suficienta pentru a-l face fericit. Cea mai mare bucurie a avut-o atunci cand logodnica lui i-a spus ca si ea isi dorea de ceva vreme acelasi lucru. Asa ca Herrle a inceput sa construiasca, mergand pe ideea de spatiu mic, dar functional, folosind pe cat posibil materiale reciclate.
Pentru ca terenul din padure nu era drept, casa a fost construita folosind ca parte din fundatie trunchiurile unor copaci, partea din spate a casei, unde a fost amenajata terasa, fiind suspendata la 3 metri de sol. Practic este o casa pe jumatate in copac. Casuta are o suprafata de 3x4 mp si a fost construita cu un buget minim de 4000 de dolari (echivalentul a aproximativ 13.500 de lei). Se pare ca unele visuri din copilarie, cum ar fi o casuta suspendata, chiar se indeplinesc.
La parter se afla bucataria, baia si un mic living, iar la mansarda dormitorul. Si-au amenajat chiar si o mica terasa unde sa isi bea cafeaua dimineata, pe care au decorat-o cu un scaun din lemn extrem de comod si cu un set de masa cu scaune din fier forjat. In mod surprinzator, Herrle a reusit toate acestea intr-un timp record: 6 saptamani. Interiorul rustic este grozav, iar piesele de mobilier si obiectele folosite aduc detalii ce fac din aceasta casuta un loc extrem de primitor si de cald. Un exemplu este chiuveta din ceramica in stil mexican de la bucatarie, care aduce o nota de personalitate acesteia.
Implinirea unui vis poate atrage dupa sine si alte binecuvantari, iar Herle este exemplul perfect, pentru ca in momentul de fata lucreaza la constructia altor casute asemanatoare celei construite de el, pentru cei care isi doresc sa traiasca in natura. Probabil multi dintre noi si-ar dori acelasi lucru, doar ca de multe ori nu ne urmam visele. Ne-ar prinde bine si noua mai multe astfel de exemple, pentru a intelege lucrurile care cu adevarat conteaza.
sursa foto: treehugger.com
2 Comentarii
li
13 februarie, 19:23
haiducisme sau nu..sunt reale..au fost construite, oamenii au dreptul sa viseze..nu putem vorbi doar de case de lux sau apartamente, arhitectii reinventeaza casele..cat mai mici cat mai ieftine..iar lumanarea..niciodata nu se stie in cazuri de forta majora cati oameni vor refolosi banala lumanare..
murgulet
24 septembrie, 19:11
cred ca ar trebui sa coboriti din lumea viselor .ce nu ne spuneti este
;terenul pe care a facut construcia era propietate ?.
autorizatie de constructie ?
apa de unde provine ?
curent electric sau la luminare ?
toaleta , in natura ?
un sfat pe care il dau gratis -terminati cu haiducismele