casa eco friendly

Case eco-friendly

18 octombrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pe masura ce efectele schimbarilor climatice sunt intelese tot mai bine la nivel global, se impune gasirea unor solutii ce pot reprezenta o alternativa la tehnologiile si materialele distructive folosite in prezent.
40 % din emisiile de carbon produse de om provin din industria constructiilor. De aceea, orientarea spre metode eco-friendly de ridicarea a cladirilor a devenit o prioritate atat pentru guverne, cat si pentru indivizi.

Animata de o crestere a cererilor, o noua industrie a constructiilor prietenoase cu mediul a inceput sa se contureze, dezvoltand tehnici si materiale specifice. De la turbine de aer, la panouri solare, sisteme de iluminat eficiente, dispozitive pentru reciclare si economisire a apei sau izolatie ultra eficienta, inovatiile exista, insa nu sunt inca suficient de raspandite.
Solutiile prietenoase cu mediul sunt, de multe ori, nu atat tehnologii sofisticate si scumpe, cat ingenioase si simple.
Spre exemplu, casele construite din bidoane de plastic sunt ieftine, usor de construit, foarte bine izolate si, in plus, folosesc materiale reciclate pentru a diminua impactul asupra mediului. Sticlele de plastic sunt umplute cu un amestec de pamant si folosite pe post de caramizi cu un liant pe baza de ciment.

Casele prefabricate nu sunt o noutate, insa cele construite din carton reciclat, da. Clientul primeste un kit ce contine segmentele constructiei, adica diverse panouri si cadre usor de asamblat. Casa este proiectata in asa fel incat imbinarea sa necesite foarte putine accesorii de fixare si toata operatiunea sa poata dura chiar si numai 6 ore. Un strat special de plastic acopera acoperisul si il face impermeabil. Odata ce atinge sfarsitul ciclului de viata, constructia poate fi reciclata, salvand, in acest fel, 39 de copaci si 30.000 de litri de apa.

Daca o casa din carton pare un concept bizar, ce parere ai avea despre o casa din hartie? O companie elvetiana produce case modulare foarte ieftine ce contin si instalatia de apa si canalizare, o bucatarie ce poate fi convertita pentru a te bucura de masa in aer liber si poate acomoda pana la 8 persoane. Secretul sau consta in invelisul din hartie. Celuloza din hartie reciclata imbibata in rasina este dispusa sub forma hexagonala, fapt ce asigura integritatea structurala si izolarea cladirii.

Fie ca sunt construite din panouri solare, sticle sau materiale reciclate, casele viitorului sunt gandite pentru a minimiza impactul asupra mediului, fara sa minimizeze confortul proprietarului.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Alegerea casei Alegerea casei
Afla de ce casele din lemn sunt mai ieftine decat cele standard Afla de ce casele din lemn sunt mai ieftine decat cele standard
Constructii din materiale alternative: casa din caramizi de polipropilena Constructii din materiale alternative: casa din caramizi de polipropilena
Tipurile de pereti ale caselor din lemn Tipurile de pereti ale caselor din lemn
Amsterdam: orasul cu constructii care sfideaza natura Amsterdam: orasul cu constructii care sfideaza natura
Casa din container – O locuinta accesibila excentrica (Partea a II-a) Casa din container – O locuinta accesibila excentrica (Partea a II-a)

Vezi mai multe articole