Pisica care se joaca cu niste ghemuri

Cum sa ingrijesti o pisica (partea a 2-a)

17 iulie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru ca sunt foarte multe lucruri pe care este bine sa le stii despre micutele feline, continuam seria informatiilor despre cum sa ingrijesti o pisica.

Pisicile sunt foarte jucause si le place sa se joace atat cu oameni cat si cu jucarii. Daca observi ca pisica ta isi schimba comportamentul in sensul ca devine distanta sau agresiva, sta ascunsa, doarme intr-o pozitie cocosata, acestea sunt semne ca este speriata sau bolnava.

Trebuie sa-ti periezi pisica. Chiar daca la inceput nu va aprecia acest tratament, cu timpul se va obisnui cu el. In felul acesta, parul pisicii nu va mai ajunge nici in stomacul ei, nici pe hainele tale.

Monitorizeaza greutatea pisicii, mai ales dupa ce ai sterilizat-o. Daca observi cresteri sau scaderi bruste in greutate, este cazul sa consulti medicul veterinar. Apropo, o pisica are nevoie de aproximativ 16 ore de somn pe zi. Daca nu doarme suficiente ore, blana isi va pierde stralucirea iar pisica va slabi si se va imbolnavi.

Daca locuiesti la apartament, pisica ta va avea nevoie de obiecte pe care sa-si ascuta ghearele, in caz contrar va realiza aceasta operatiune pe mobilierul din casa si sigur nu-ti doresti asta.

Daca pisica ta a interactionat de mica cu alte animale, atunci poti integra in casa inca un animal de companie, inclusiv o alta pisica. Atentie, insa, este bine ca integrarea sa fie realizata treptat si cu atentie, pentru a creste sansele ca cele doua pisici sa se inteleaga si sa poata convietui.

Apropo de hrana, iata o lista cu alimente pe care nu este bine sa le dai pisicii: porc, oaie, cal (indiferent daca este vorba de carne, oase sau organe), oase de pui sau peste, cartofi, mazare, fasole, dulciuri, prajeli sau mezeluri.

Suntem curiosi cati dintre cititorii nostri au pisici in casa si care este rasa cea mai raspandita.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa ingrijesti o pisica (partea 1) Cum sa ingrijesti o pisica (partea 1)
Cum sa ingrijesti papagalul Cum sa ingrijesti papagalul
Paduchii de gaina: 5 solutii de combatere propuse de cititorii nostri Paduchii de gaina: 5 solutii de combatere propuse de cititorii nostri
Ce trebuie sa stii atunci cand alegi o pisica drept animal de companie Ce trebuie sa stii atunci cand alegi o pisica drept animal de companie
HORNBACH aduce peste 3.000 de pesti in zona de acvaristica din noul magazin din Oradea HORNBACH aduce peste 3.000 de pesti in zona de acvaristica din noul magazin din Oradea
Sterilizarea animalelor de companie - Pro si contra Sterilizarea animalelor de companie - Pro si contra

Vezi mai multe articole