poza capsun

Cum sa obtii capsune mari si dulci

12 iunie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Capsunele de astazi nu mai sunt ca cele de acum 10 ani. Toata lumea se plange de acest lucru, capsunele din hypermarket degeaba sunt mari si rosii, ca n-au sirop, gust si savoare, asa cum ne amintim ca aveau odinioara. Iar tu, pentru ca locuiesti la casa si ai o gradina amenajata in spatele casei, te-ai gandit sa plantezi capsuni tocmai pentru a te bucura de roadele lor, dulci si 100% naturale. Totusi, desi i-ai udat si ai avut grija de ei, capsunii tai au facut fructe mici si nu foarte dulci. Iata cateva ponturi pentru a obtine fructele la care poftesti.

1. In primul rand, capsunii au nevoie de spatiu pentru a obtine fructe mari. Aceste plante se inmultesc usor, atat prin seminte, cat si prin stoloni, si se indesesc foarte mult. Cand sunt desi, capsunii nu primesc suficienta lumina pentru a putea face fructe mari. De aceea, trebuie sa-i raresti atat toamna, prin septembrie-octombrie, cat si primavara, inainte sa infloreasca. In felul acesta capsunii vor face fructe mari si dulci.

2. Solul trebuie sa fie fertil si bine drenat. Cel mai bun sol este compostul imbogatit cu elemente nutritive. Daca sunt cultivate intr-un sol nisipos, capsunii vor produce cantitati mari de fructe dulci.

3. Capsunii trebuie cultivati pe un pat inalt, pentru a permite apei sa se scurga. Nu trebuie ca apa sa balteasca deoarece tulpinile si fructele vor mucegai si vei pierde intreaga recolta. In plus, umezeala excesiva creste sensibilitatea plantelor la daunatori si boli.

4. Exista soiuri de capsuni care fac fructe de doua ori pe an, cea de-a doua recolta fiind toamna, pana in octombrie. Daca vrei mai multe randuri de fructe, alege aceste soiuri.

Capsunele sunt printre primele fructe din an care ajung la maturitate, sezonul lor fiind in mai si iunie. Daca ai un petec de pamant in spatele casei si reusesti sa-ti faci putin timp pentru a le ingriji, capsunii sunt o alegere inspirata.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Plantari de toamna, pentru o recolta bogata la primavara Plantari de toamna, pentru o recolta bogata la primavara
Amenajarea de toamna a gradinii (IV) - Fertilizarea organica si fertilizarea chimica Amenajarea de toamna a gradinii (IV) - Fertilizarea organica si fertilizarea chimica
8 flori care poarta nume de celebritati 8 flori care poarta nume de celebritati
10 sfaturi utile despre alegerea si ingrijirea arbustilor fructiferi 10 sfaturi utile despre alegerea si ingrijirea arbustilor fructiferi
Cinci motive pentru a cumpara o Aloe Vera Cinci motive pentru a cumpara o Aloe Vera
Ce trebuie sa stii despre construirea unui gratar Ce trebuie sa stii despre construirea unui gratar

Vezi mai multe articole