Bicicleta suspendata pe perete

Depozitarea ergonomica a bicicletei

02 iulie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Este vara, este cald, este vreme frumoasa, iar strazile si parcurile oraselor s-au umplut de biciclisti. Si iti cam surade si tie ideea de a-ti cumpara o bicicleta doar ca... apartamentul in care locuiesti are o suprafata mica si nu stii unde sa-ti depoziteti bicicleta. Balconul este si el mic si oricum il folosesti sa usuci rufele, boxa la parterul sau subsolul blocului n-ai, iar pe scara, legata de balustrada cu un sistem anti-furt, n-ai curaj s-o lasi. Ce faci?

Foarte simplu.

Poti amenaja un sistem de prindere si depozitare a bicicletei pe perete. Poate fi holul casei, sufrageria (deasupra canapelei este o varianta foarte buna), sau dormitorul (fix deasupra patului). Apropo, o poti fixa nu doar pe perete, ci si pe tavanul camerei. Mare atentie insa! Sistemul de prindere trebuie sa fie unul solid si sigur, altfel risti sa cada bicicleta pe tine, familia ta sau musafiri, ceea ce n-ar fi nici macar amuzant. 

Sistemul de prindere poate fi realizat sub forma de carlige din cauciuc, fixate in perete, si de ele prinzi bicicleta. Atentie, trebuie sa stii cu precizie greutatea maxima pe care o pot suporta carligele si sa verifici daca toate carligele sunt bine fixate in perete (fara sa aiba joc, fara sa se miste).

Alta varianta este o bara fixata in podea si tavan. Bara aceasta trebuie sa aiba doua brate, unul pentru a tine cadrul bicicletei, altul pe care sa se sprijine una dintre roate. Evident, ansamblul acesta trebuie sa fie tot timpul intr-un echilibru stabil.

Evident, mai ai la dispozitie si varianta care nu presupune instalarea de chingi si carlige prin casa. Poti cumpara o bicicleta pliabila, pe care sa o ascunzi apoi sub masuta, o cari cu usurinta cu o singura mana si intra in lift fara probleme, dar pentru o astfel de bicicleta va trebui sa scoti din buzunar ceva mai multi bani.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum scapi de mirosul de tigara dintr-o incapere Cum scapi de mirosul de tigara dintr-o incapere
Cum pregatesti mutarea locuintei Cum pregatesti mutarea locuintei
Depunerile de calcar: cum pot fi indepartate si mai ales prevenite Depunerile de calcar: cum pot fi indepartate si mai ales prevenite
1 Martie – inceputul primaverii 1 Martie – inceputul primaverii
Cum scapi de petele de calcar Cum scapi de petele de calcar
Cine poate sa beneficieze de ajutoarele de incalzire in iarna 2013-2014? Cine poate sa beneficieze de ajutoarele de incalzire in iarna 2013-2014?

Vezi mai multe articole