Cum sa-ti montezi singur o usa!

06 februarie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Te-ai gandit vreodata cat de usor si simplu este sa schimbi singur o usa? Respectand cateva etape si folosind produse de calitate, vei avea o usa noua ce va fi remarcata de catre toti cei din jur.
 
Pentru a pune in practica aceasta operatiune, trebuie mai intai sa va procurati materialele si uneltele necesare: nivela cu bula, pene din lemn, un tub spuma poliuretanica si un cutter.
 
Incepeti cu indepartarea vechii usi. Fixati cu ajutorul unor pene din lemn usa cea nou in golul din zidarie, apoi fixati cu suruburi. (Daca este nevoie, realizati eventuale reparatii cu mortar.)
Verificati orizontalitatea si verticalitatea usii folosind o nivela cu bula sau poloboc. Este foarte important ca fixarea tocului sa se realizeze corect. O abatere simpla de la verticala sau orizontala poate face imposibila, de exemplu, inchiderea usii. Asadar, e bine ca in acest moment sa faceti eventualele corectii.
 
Urmeaza aplicarea spumei poliuretanice in golul dintre tocul usii si zid. Retineti! Aplicarea spumei poliuretanice se face intotdeauna de jos in sus operatiunea fiind precedata de umezirea cu apa a suprafetei de lucru. In acest mod se realizeaza o expandare mai buna a spumei poliuretanice, dar si o aderenta maxima. Pentru a proteja tocul usii, aplicati o folie protectoare.
 
Inainte de a aplica spuma poliuretanica este bine sa cititi recomandarile producatorului referitoare la temperatura si timpul de intarire al spumei.
 
Excesul de spuma se poate indeparta foarte usor, daca folositi un cutter. Trebuie numai sa aveti grija sa indepartati acest surplus numai dupa ce spuma s-a intarit!
 
Spuma poliuretanica are rolul de a asigura izolarea termica si fonica a usii. In plus, ofera sistemului stabilitate dimensionala.
 
Ultima operatiune este aceea de montare a pervazurilor usii, iar misiunea dumneavoastra se incheie in acest moment!
 
Va dorim spor la treaba!
 
 
 
   
   
   
.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Interviu cu Alexandru Stanean - Director General Adjunct al Teraplast Interviu cu Alexandru Stanean - Director General Adjunct al Teraplast
De data asta trebuie sa fie "termopan"! De data asta trebuie sa fie "termopan"!
Sticla - cinci milenii de claritate Sticla - cinci milenii de claritate
Liniste si caldura pentru cateva sute de euro. Termopane. Liniste si caldura pentru cateva sute de euro. Termopane.
Ferestrele de la mansarda Ferestrele de la mansarda
Inlocuirea sau repararea geamurilor din tamplarie PVC: ce servicii ofera firmele de profil Inlocuirea sau repararea geamurilor din tamplarie PVC: ce servicii ofera firmele de profil

Vezi mai multe articole