design interior turcesc

Cum sa traiesti ca un sultan

08 februarie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca iti place confortul, iti plac culorile aprinse si parfumurile tari si senzuale atunci cu siguranta iti doresti sa afli mai multe despre designul de interior turcesc. Perne mari si pufoase, voaluri si matasuri, divanuri, covoare moi sunt doar cateva din elementele care te vor face sa te simti ca un adevarat sultan.

Indiferent ce alegeri vei face, in stilul otoman confortul va fi mereu de partea ta. Trebuie sa mai stii ca mozaicul este mereu prezent in bucatariile si baile orientale. Culorile cel mai des intalnite pentru peretii interiori, tavan si podele sunt galbenul, albastrul, verdele, combinatiile de albastru si rosu etc. Peretii interiori trebuie sustinuti de coloane pentru un spatiu arcuit, cu tavane inalte, cu orificii cu rol de ventilatie. Daca mozaicul este un tip de design prea incarcat, peretii pot fi vopsiti in galben sau crem.

Mobilierul este si el la fel de important in realizarea stilului turcesc. Materialele predominante sunt lemnul si pielea. Iar ceea ce nu trebuie sa lipseasca, din nici un spatiu decorat in stilul oriental este, evident, divanul. In fata divanului se poate aseza o masa din lemn si un taburete.

In ceea ce priveste dormitorul trebuie sa stii ca foarte important este sa ai un pat cu baldachin. Gandeste-te la un pat mare si inalt, imbracat cu lenjerie rafinata si senzuala, asortat cu perdele transparente, care dau senzatie de prospetime si fluiditate.

Daca nu esti hotarat sa iti decorezi pe de-a-ntregul casa dupa stilul oriental atunci poti opta pentru anumite elemente specifice care sa faca trimitere catre acest stil. De exemplu, pernutele decorative viu colorate si brodate in combinatii indraznete de rosu – auriu, verde – albastru, auriu-verde, dau foarte bine asezate pe canapele si paturi. Sau poti aseza pe rafturi si etajere diverse decoratiuni cu tematica otomana: ceramica albastra, hornuri muzicale suflate cu argint, ochiul lui Fatma (ochiul albastru de sticla impotriva deochiului), narghilea, tipsie de arama etc. Adauga lampi orientale, din metal si sticla colorata.

De asemenea poti sa folosesti materiale textile cu motive turcesti: semiluna cu stele, minarete, soldati etc. Astfel de materiale pot fi folosite pentru cuvertura de pat, draperii, fete pentru pernele decorative, tapiterie pentru mobila. Poti face propriile decoratiuni folosind bijuterii orientale, filigranate, prinse in rame pentru tablou.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Semineul cu flacara 3D si dotari de ultima generatie Semineul cu flacara 3D si dotari de ultima generatie
Arhitectura neoromaneasca Arhitectura neoromaneasca
Design interior: aceasta este culoarea anului 2017 Design interior: aceasta este culoarea anului 2017
Parfumul Asiei intr-o locuinta europeana Parfumul Asiei intr-o locuinta europeana
Constructii vechi si noi Constructii vechi si noi
Biserica Sf.Gheoghe Nou Biserica Sf.Gheoghe Nou

Vezi mai multe articole