Constructii non-conformiste

24 ianuarie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Clasic si non-conformist in constructii

Experimentarea spatiului arhitectural contemporan nu reprezinta intotdeauna un proces costisitor din punct de vedere material.
Realizat cu aceleasi costuri ca si o constructie „conventionala", proiectul prezentat in imagini a avut scopul de a oferi un model, o alternativa la imaginea arhitecturii institutiilor publice (in acest caz, scoala).
Ansamblul arhitectural pare a fi o prelungire a formei reliefului acestei suburbii a Los Angeles-ului. Aici s-a decis amplasarea scolii. Constructia pare ca a fost si ea supusa procesului eroziunii solului, rezultand un volum fragmentat, dar spectaculos si incarcat de semnificatii.
Functia de reprezentare in cazul institutiilor publice poate fi subliniata nu numai prin monumentalitatea „clasica" a fatadelor constructiilor, ci si printr-o imagine neconventionala, non-conformista ce marcheaza locul si memoria vizuala a „consumatorului" acelui spatiu.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Muzeul Militar National Muzeul Militar National
Asia in designul interior al casei tale Asia in designul interior al casei tale
Concurs Misiunea Casa – Castiga o invitatie la conferinta ROCAD Concurs Misiunea Casa – Castiga o invitatie la conferinta ROCAD
Design indian intr-un apartament romanesc Design indian intr-un apartament romanesc
Arhitectura moderna: 3 orase iconice Arhitectura moderna: 3 orase iconice
Muzeul Taranului Roman Muzeul Taranului Roman

Vezi mai multe articole