Constructii non-conformiste

24 ianuarie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Clasic si non-conformist in constructii

Experimentarea spatiului arhitectural contemporan nu reprezinta intotdeauna un proces costisitor din punct de vedere material.
Realizat cu aceleasi costuri ca si o constructie „conventionala", proiectul prezentat in imagini a avut scopul de a oferi un model, o alternativa la imaginea arhitecturii institutiilor publice (in acest caz, scoala).
Ansamblul arhitectural pare a fi o prelungire a formei reliefului acestei suburbii a Los Angeles-ului. Aici s-a decis amplasarea scolii. Constructia pare ca a fost si ea supusa procesului eroziunii solului, rezultand un volum fragmentat, dar spectaculos si incarcat de semnificatii.
Functia de reprezentare in cazul institutiilor publice poate fi subliniata nu numai prin monumentalitatea „clasica" a fatadelor constructiilor, ci si printr-o imagine neconventionala, non-conformista ce marcheaza locul si memoria vizuala a „consumatorului" acelui spatiu.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Palatul Cotroceni Palatul Cotroceni
Lectia Catedralei Notre-Dame Lectia Catedralei Notre-Dame
Minimalist, simplu, curat – designul suedez Minimalist, simplu, curat – designul suedez
Un alt design, o alta abordare - placile ceramice Un alt design, o alta abordare - placile ceramice
Arhitectura sustenabila, mai multa responsabilitate fata de natura Arhitectura sustenabila, mai multa responsabilitate fata de natura
Curtea Veche Curtea Veche

Vezi mai multe articole