Un nou proiect inedit in Dubai, casa plutitoare

Un nou proiect inedit in Dubai, casa plutitoare

23 martie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cand un proiect architectural se contureaza in Dubai, poti paria pana si pe ultimul ban din buzunar ca va fi un proiect revolutionar, luxos, pur si simplu remarcabil! 

De aceasta data este vorba de o resedinta plutitoare proiectata de catre firma X-Arhitect in colaborare cu arhitectul decorator de interior Leen Vandaele. Intentia acestora este sa realizeze o casa plutitoare care combina inedit relaxarea si placerea stilului de viata pe apa cu tectonica arhitecturala fragila.
 
Aceasta casa plutitoare se sprijina pe 2 grinzi ce imita structura unui catamaran.
Catamaranul a aparut pentru prima data in Polynesia si a fost construit prin unirea a doua pirosti prin fixarea unei punti din lemn intre ele. Polynezienii au observat ca se deplaseaza mult mai rapid si mai sigur, datorita echilibrului pe care il ofera aceasta noua ambarcatiune. Catamaranele sunt considerate cele mai rapide nave cu vele pentru deplasare! In aceste situatii, o coca iese din apa iar vasul se sustine pe cealalta coca putand inainta fara dificultate.
 
Pentru proiectul din Dubai structura casei plutioare este de 20m x 6.7m, include o punte superioara ce contine o bucatarie inchisa, camera de zi si o zona de servit masa si de discutii. Puntea inferioara contine dormitoarele, baile si cabina capitanului.
Interiorul este un amestec format din diferite tonalitati de alb, mobilier contemporan si piesele metalice elegante ale baii, ce completeaza ambianta moderna dar confortabila. Iluminatul arhitectural face acest ponton mult mai spectaculos seara in timp ce aluneca usor odata cu apele limpezi ale raului  Mina Seyahi.
 
Gandit sa se integreze perfect cu tendintele si tonalitattile contemporane, acest lux pe apa te va dobori cu farmecul sau fara egal si caracterul futurist.
 
O constructie similara se afla in San Francisco, unde o familie cu o traditie de jumatate de secol in constructia yahturilor, a construit o astfel de casa plutitoare Lazzaro, care functioneaza asemenea unui club exclusivist pentru proprietarii de yahturi.
 
 
 
 
 
 
casa

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Muzeul conceput ca un pod Muzeul conceput ca un pod
5 idei trasnite pentru casa ta 5 idei trasnite pentru casa ta
Arhitectura japoneza: intre traditional si futurist Arhitectura japoneza: intre traditional si futurist
Hearst Castle Hearst Castle
Universitatea Politehnica Bucuresti Universitatea Politehnica Bucuresti
Tour of life Tour of life

Vezi mai multe articole