Living cu pereti gri

Griul. Versatilitatea non-culorii

02 octombrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Griul este noua culoare la moda, surclasandu-si celelalte rude neutre: bejul, maroul taupe si ivoriul.

Noul must-have in materie de vopseluri pentru casa, griul este in acelasi timp modern si sofisticat, dar si clasic si atemporal.

Contrar aparentelor, griul este o nuanta cameleonica ce poate fi integrata cu succes in orice camera, schema cromatica sau atmosfera dorita. In psihologia culorilor, griul reprezinta pacea si echilibrul. Emana calm si siguranta, dar este si practic si simplu. E culoarea neutra perfecta, combinatia ideala intre alb si negru.

Desi in mod obisnuit asociem griul cu zilele innorate si ploioase, in interiorul casei aceasta culoare nu va arata deloc mohorata. Atat peretii, cat si mobilierul sau materialele textile sunt puse in valoare prin gri. Intensitatea si bogatia culorii favorizeaza combinarea cu nuante indraznete, precum movul, turcoazul sau galbenul lamaie.

Griurile sunt versatile, puteandu-se transforma in culori surprinzatoare in functie de nuantarea si luminozitatea lor. Cele deschise sunt feminine si catifelate, in timp ce nuantele puternice se potrivesc unui context masculin.

Pentru un efect complex de stratificare poti combina trei sau patru nuante de gri atunci cand alegi culoarea peretilor, a mobilierului si a accesoriilor.

Calibreaza-ti griurile in asa fel incat sa oferi personalitate fiecarei incaperi. Spre exemplu, un gri pal mat evoca impresia de nori pufosi perfecta pentru dormitor sau living. In schimb, un gri pal lucios se pliaza perfect pe un design contemporan cu elemente din otel inoxidabil si unghiuri drepte, ideal pentru bucatarie sau birou.

Unele griuri trimit cu gandul la vechile si sofisticatele catedrale ale Europei, pe cand altele favorizeaza un efect industrial, minimalist. Pentru ca intre alb si negru exista o varietate foarte mare de griuri, oricine poate gasi nuanta perfecta pe care o poate transforma cu usurinta in elementul original al casei.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cel mai vechi Mall Cel mai vechi Mall
Ne vedem la BIFE-SIM 2019 Ne vedem la BIFE-SIM 2019
Arhitectura stadionului din Japonia Arhitectura stadionului din Japonia
Cele mai frumoase terase ale Bucurestiului Cele mai frumoase terase ale Bucurestiului
Design interior: aceasta este culoarea anului 2017 Design interior: aceasta este culoarea anului 2017
Francois Edouard, designerul anului 2011 Francois Edouard, designerul anului 2011

Vezi mai multe articole