on

Cum sa transformi mansarda in camera pentru copilul tau

07 iulie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca ai copii mici, atunci stii cat de important e ca acestia sa aiba un spatiu al lor, decorat conform varstei si preferintelor acestora.

De aceea, in cazul in care locuiesti intr-o casa in Bucuresti, care are eventual si o mansarda, poti profita de spatiul acesta pentru a-l transforma in camera visurilor copilului tau.

Odata cu cresterea, nevoile si actiunile pustilor se modifica. Tocmai din aceasta cauza, cand amenajezi camera pentru cel mic, tine cont de acest aspect si alege piese de mobilier, design pentru pereti si elemente de decor care pot fi modificate sau inlocuite cu usurinta, in functie de varsta acestuia.

De asemenea, este recomandat sa ai in vedere indicarea spatiului de joaca printr-un covoras colorat si prin aranjarea jucariilor intr-un singur loc.

Patru pasi prin care sa transformi mansarda in camera pentru cel mic

1. Finiseaza mansarda

Primul pas in acest proces il reprezinta finisarea spatiului. In functie de conditia in care se afla mansarda, exista sanse destul de mari ca podeaua sa aiba nevoie de o renovare. De asemenea, un alt set de operatiuni care vor trebui efectuate pot fi montarea unui nou parchet, varuirea peretilor si chiar instalarea unui aparat de aer conditionat.

2. Picteaza peretii

Picteaza peretii mansardei in culorile favorite ale celor mici ori alege un anumit design cu tematica pentru copii si reprodu-l chiar tu ori apeleaza la o echipa de specialisti. In decorarea peretilor si a podelei, alege nuante dechise, care au rolul de a oferi senzatia de spatiu.

3. Mobileaza

Alege o mobila potrivita spatiului limitat pe care mansarda il ofera. In ceea ce priveste patul, opteaza pentru unul mai jos, eventual fara picioare, pentru a crea impresia de spatiu. Ai in vedere ca piesele de mobilier sa fie colorate in nuante deschise si sa aiba un design care sa nu incarce vizual aspectul camerei.

4. Aplica sistemul de iluminat

Cele mai multe mansarde au una sau doua ferestre de care trebuie sa profiti la maximum pentru a beneficia de lumina naturala. Daca ferestrele sunt mici, le poti modifica si transforma intr-una singura, mai larga, astfel incat camera sa aiba parte de mai multa lumina naturala. Pe timpul noptii, alege corpuri de iluminat care sa ofere o vedere clara asupra intregii camere, care sa se potriveasca decorului si care sa fie usor accesibile celor mici.

Cu recomandarile de mai sus pentru transformarea mansardei si, eventual cu implicarea copilului tau in procesul de amenajare, vei reusi sa obtii pentru micutul tau camera perfecta pentru joaca si odihna.

Foto

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Licheni stabilizati | Cum se intretin Licheni stabilizati | Cum se intretin
Amenajarea demisolului Amenajarea demisolului
Cum sa-ti decorezi locuinta cu plase si unelte pescaresti Cum sa-ti decorezi locuinta cu plase si unelte pescaresti
Piatra decorativa – Tendinte si recomandari pentru 2017 Piatra decorativa – Tendinte si recomandari pentru 2017
Fantanile de interior – Solutia ideala pentru purificarea aerului din casa Fantanile de interior – Solutia ideala pentru purificarea aerului din casa
Ponturi usor de implementat pentru o casa de catalog Ponturi usor de implementat pentru o casa de catalog

Vezi mai multe articole